SEKSUALNO NASILJE MEĐU ĐACIMA: Devojčica silovana u domu učenika?!

UŽAS U ZRENJANINU

SEKSUALNO NASILJE MEĐU ĐACIMA: Devojčica silovana u domu učenika?!

Crna Hronika -
Učenica (15) optužila dvojicu đaka da su je drogirali i zlostavljali u njihovoj sobi u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“

ZRENJANIN - Petnaestogodišnja učenica iz jednog sela kod Zrenjanina prijavila je da su je silovala dvojica mladića u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu, u kojem svi stanuju, saznaje Kurir. Uprava Doma učenika je slučaj prijavila policiji, koja vodi istragu, a kako saznajemo, mladići su negirali optužbe.Silovanje se, prema rečima učenice, dogodilo pre tri nedelje, a ona je sve prijavila u utorak.- Učenica prvog razreda prijavila je vaspitačima u domu da su je silovala dvojica mladića koji pohađaju drugi i četvrti razred. S njom je razgovor obavila policija, nakon čega je poslata u bolnicu na ispitivanja. Devojčica je u veoma lošem psihičkom stanju - kaže izvor Kurira.Drogirali je tabletamaIako većina đaka koji stanuju u ovom domu učenika u Zrenjaninu nije čula za ovaj događaj, jedan od njih nam je potvrdio da je devojka optužila učenike da su je prvo drogirali tabletama, a onda i silovali.- Rekla je da se sve dogodilo u sobi kod tih momaka pre tri nedelje. Bila je nedelja po podne. Okupilo se društvo i pili su alkohol, što je u domu strogo zabranjeno. Ispričala je da su joj stavili drogu u piće i da su je nakon toga silovali. Rekla je da nije mogla da se odbrani, niti da vrišti jer ju je jedan držao za ruke, a drugi joj je držao ruku na ustima. Ipak, nisam siguran koliko je tačna njena priča jer mislim da jedan od te dvojice momaka tog dana nije ni bio u domu - rekao nam je jedan od učenika.Razgovor s psihologomVaspitač Svetislav Cvijanov za Kurir kaže da se srednjoškolka prvo njemu požalila da se ne oseća dobro.- Požalila mi se da ima bolove u plućima i da se guši, a nema zdravstveni karton u školskom dispanzeru. Sredili smo da bude pregledana, a posle je naš psiholog u domu, koja ju je pozvala da vidi šta je bilo kod lekara, uvidela da se devojčica čudno ponaša. Učenica joj je ispričala da je silovana, nakon čega smo obavestili policiju - kaže Cvijanov.

Veruje policiji... Goran Petković
Veruje policiji... Goran Petković

ODBRANA Direktor doma o osumnjičenima TO SU DOBRI MOMCI, KAŽU DA NISU KRIVIDirektor Doma učenika „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu Goran Petković za Kurir kaže da su mladići negirali optužbe devojke.- Kad mi je psiholog prijavila šta je devojka rekla, prijavio sam slučaj policiji. Devojka je s majkom otišla da da izjavu u policiju i kako su mi rekli, rezultati istrage će biti poznati za nekoliko dana, pa ne bih ništa da prejudiciram. Razgovarao sam s mladićima u prisustvu njihovih roditelja i oni su negirali da su silovali devojku. Rekli su mi da su s grupom učenika samo stajali u hodniku doma. Oni su odlični đaci, sportisti i do sada s njima nismo imali nikakvih problema. Njih su roditelji odveli kućama i nije ih ispitivala policija - kaže Petković i dodaje da je i devojka odličan učenik.

Bolovi u plućimaUČENICA U BOLNICIVaspitač Svetislav Cvijanov kaže da je devojčica još uvek u bolnici, ali ne zbog posledica silovanja.- Ona je zbog gušenja i bolova u plućima zadržana na ispitivanjima u bolnici. Išao sam da je posetim i da joj odnesem stvari koje su joj potrebne. Tamo sam zatekao njene drugarice, pa nisam ništa pričao s njom u vezi sa slučajem koji je prijavila - kaže Cvijanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track