POSLEDNJE REČI UBIJENE ŽENE: Neću u sigurnu kuću, obećao je da me neće više tući
Foto: Sasa Urosev

Svirepo ubistvo u Čoki

POSLEDNJE REČI UBIJENE ŽENE: Neću u sigurnu kuću, obećao je da me neće više tući

Crna Hronika -
Nema potrebe da bežim bilo gde. Nasilje se neće ponoviti. Osećam se bezbednom. Prijavila sam ga policiji i on će se sada smiriti. Neće me više tući -rekla je Andrea, a Gabor ju je sutradan ubio nožem

ČOKA - Andrea Lajčak (38) pričala je sa direktorkom Centra za socijalni rad u Čoki samo dan pre nego što ju je zverski ubio suprug Gabor Lajčak (46).

Gabor Lajčak, koji je u zatvoru proveo tri godine i šest meseci zbog obljube ćerke 2009, ubio je bivšu suprugu sa više uboda nožem 10. decembra, u zajedničkojkući u Ulici Moše Pijade 101 u Čoki.

Ipak, prema dokumentima iz istrage, Andrea Lajčak je sa direktorkom Centra za socijalni rad pričala dan pre ubistva. Ona je tada prepričavala kako ju je muž pretukao u subotu, tri dana ranije.

- Tukao me je jer mi je u goste došao prijatelj Dupak Mihalj. Doneo je slatkiše za sina i skuvala sam mu kafu. Kada je izlazio, sreo ga je moj bivši suprug i to ga je iznerviralo. Mislio je da mi je on ljubavnik. Kada sam ispratila prijatelja, nasrnuo je na mene i pretukao me. Sve sam prijavila policiji - ispričala je direktorki Centra i policiji Andrea.

Njoj je direktorka Centra Aleksandra Raičević predložila da je smesti u sigurnu kuću.

- Nema potrebe da bežim bilo gde. Nasilje se neće ponoviti. Osećam se bezbednom. Prijavila sam ga policiji i on će se sada smiriti. Neće me više tući -rekla je Andrea, a Gabor ju je sutradan ubio nožem.

Centar za socijalni rad je ipak ceo slučaj prijavio policiji, pa je zločin slučajno otkrila patrola prilikom obilaska ove porodice na osnovu prijave za nasilje u porodici.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi saopšteno je da nisu imali informacije koje su ukazivale na to da bi Gabor Lajčak ponovio krivično delo.

- Potpuna je neistina da je osumnjičeni bio uhapšen od subote do nemilog događaja. Nije tačno ni da je priveden nadležnom javnom tužiocu, a potom pušten. Mi bismo snosili veliku odgovornost da je osumnjičeni uhapšen, saslušan, a onda pušten. To se nije dogodilo, već je prijava podneta u redovnom postupku - saopštili su iz tužilaštva.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track