Za ubistvo supruge advokatu Kenjiću 35 godina zatvora
Foto: Kurir

Za ubistvo supruge advokatu Kenjiću 35 godina zatvora

Crna Hronika -
Kenjić ( 50) je osuđen zbog ubistva supruge Jasmine (37), sa 49 uboda nožem, 4. februara 2011. godine u porodičnoj kući u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Advokat Branislav Kenjić osuđen je u Višem sudu u Zrenjaninu na 35 godina zatvora zbog ubistva supruge Jasmine, rekla je portparol tog suda Branislava Golijanin.

Glavni pretres, kao i današnje izricanje presude bili su zatvoreni za javnost.

Tužilac Višeg suda Branislav Tatić tražio je maksimalnu zakonsku kaznu od 40 godina, ali je sudsko veće, kojim je predsedavao Zoran Paripović, odredilo 35 godina zatvora za krivično telo teško ubistvo.

Kenjić ( 50) je osuđen zbog ubistva supruge Jasmine (37), počinjenog na svirep način, sa 49 uboda nožem, 4. februara 2011. godine u porodičnoj kući, u Štrosmajerovoj ulici u Zrenjaninu Posle izricanja presude, rodbina ubijene Jasmine najavila je da će uložiti žalbu na presudu i tražiti maksimalnu zakonsku kaznu.

Tužilac je to ubistvo okvalifikovao kao svirepo, jer je žrtvi nož bio zaboden u srce, a pored beživotnog tela nađen je još jedan nož sa polomljenim sečivom.

Posle ubistva, Kenjić je automobilom pobegao iz Zrenjanina, ali je tri dana kasnije uhapšen u hotelskoj sobi u Sarajevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track