Najnovije vesti

ZEMUNCIMA ŠEST DECENIJA ROBIJE: Španci osudili Luku Bojovića na 18, Vladu Budalu 15 godina zatvora
Foto: Rojters

Presuda

ZEMUNCIMA ŠEST DECENIJA ROBIJE: Španci osudili Luku Bojovića na 18, Vladu Budalu 15 godina zatvora

Crna Hronika
00:00h
Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela

MADRID - Luka Bojović, vođa novog "zemunskog klana" osuđen je u Madridu na 18 godina zatvora. Kako prenose španski mediji, Bojović nije osuđen zbog brutalnog ubistva Milana Jurišića Jureta 2009., već samo zbog držanja oružja i falsifikovanja dokumenata.

- Bojović je oslobođen za ubistvo, jer s obzirom na izjavu svedoka Miloša Simovića, sud ne može nedvosmisleno da zaključi da je on odgovoran za likvidaciju Jurišića, čije je telo raskomadano a ostaci bačeni u reku Menzares - navedeno je u odluci suda, u kojoj je napomenuto i da postoji i "drugi pravac istrage, a to je da je Jurišića zapravo ubio Sretko Kalinić, koji je u pritvoru u Srbiji.

Istom presudom, nekadašnji pripadnik zemunskog klana Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala osuđen je na 21 godinu, Siniši Petrić na 15 godina i Vladimir Mijanović na pet godina zatvora.

Bojović je  tokom suđenja Višem sudu u Madridu da nije vođa „zemunskog klana“ i da nema nikakve veze s ubistvom Milana Jurišića 2009, koji je raskomadan i bačen u reku Manzares u tom gradu.

- Tako mi boga, nisam ga ubio - odgovorio je, kako prenose španski mediji, Luka Bojović sudiji koji mu je direktno postavio pitanje o tome da li je ubio Jurišića. Bojović je potvrdio da ga je poznavao.

- Nisam naredio da ga ubiju jer nemam takvu moć. Za tako nešto nisam imao ni razlog - rekao je Bojović, koji je bio označen kao direktni organizator i izvršilac likvidacije.

(J. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...