Otac: Sanjam da je Tamara živa

TRAGEDIJA - Šestoro mladih izgorelo u požaru: Tuga u domu Miladinovića

Otac: Sanjam da je Tamara živa

Crna Hronika -
Imam osećaj da mi ćerka govori: „Pomozi da se drugima ne desi ovo što se desilo meni“, kaže Branko Miladinović

NOVI SAD - Duša boli!Ne znam odakle mi snage da prekjuče pročitam oproštajno pismo na grobu ćerke Tamare. Od nedelje se svake noći budim u tri, u vreme kad je umrla. Imam osećaj da je pored mene i da mi govori: „Tata, moraš da budeš jak, pomozi da se drugima ne desi ono što se desilo meni!“

Ovim rečima juče je za Kurir počeo ispovest Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović (25), koja je u noći između subote i nedelje, s još petoro vršnjaka, poginula u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“. Četiri dana posle tragedije, Branko još ne može da prihvati da njegova ljubimica više nije živa.

- Delujem jako, ali kad ostanem sam s Tamarinom slikom, ne prestajem da plačem! Još nisam svestan da je više nikad neću videti. Očekujem da će se svakog trenutka vratiti s posla i reći: „Tata, šta ima novo?“ - priča uplakani Branko.

On dodaje da je odlučio da pokrene inicijativu da se u Srbiji uvede „Tamarin zakon“.- Cilj je da svi objekti za provod koji mogu da prime više od sto mladih moraju da imaju adekvatnu zaštitu od požara i drugih nepredviđenih situacija. Vlasnici bi bili obavezni da angažuju jednog ili dva požarna spasioca - kazao je otac tragično nastradale Tamare.

Pismo na grobuTamarina majka Desanka napisala je potresno pismo, koje je juče ostavila u zemlji na grobu.- Ne znam da li će ona sve ovo izdržati. Po ceo dan plače i ponavlja: „Da li se Tamara plaši mraka, kako je provela noć sama“ - uznemiren je Branko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track