DA NE UTIČE NA SVEDOKE: Miroslavu Bogićeviću produžen pritvor
Foto: Zorana Jevtic

Slučaj Faramkom

DA NE UTIČE NA SVEDOKE: Miroslavu Bogićeviću produžen pritvor

Crna Hronika -
Miroslavu Bogićeviću, Miodragu Salaiu i Oliveri Đorđević produžen je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu produžio je pritvor vlasniku "Koncerna Farmakom MB" Miroslavu Bogićeviću, Miodragu Salaiu i Oliveri Đorđević zbog postojanja sumnje da bi na slobodi mogli da utiču na svedoke, ometaju postupak, ali i zbog bekstva.

U saopštenju Višeg suda u Beogradu navodi se da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu tu odluku doneo odlučujući o predlogu za produženje pritvora Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pritvor osumnjičenom Bogićeviću, navodi se, produžen je zbog postojanja "osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva".

"Salaiu je pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, dok je prema Đorđević Oliveri pritvor produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke", navodi se u saopštenju.

Istim rešenjem, prema osumnjičenima Janković Aleksandri, Medić Veri, Tošić Predragu i Vujadinović Dušanu ukinuta je mera pritvora.

Policija je 24. novembra uhapsila direktora i vlasnika "Koncerna Farmakom MB" Miroslava Bogićevića i predsednika kreditnog odbora "Privredne banke Beograd" (PBB) AD Beograd Miodraga Salai, zbog sumnje da su izvršili krivicno delo zloupotreba položaja odgovornog lica i još pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivicno delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su krivično delo izvršili tako što su od oktobra 2012. do marta 2013, na osnovu prethodnog dogovora Bogićevića i Salaija, omogućili da "Privredna banka Beograd" AD Beograd odobrava kredite privrednim društvima čiji je jemac bio "Koncern Farmakom MB".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja