SUD U PRIŠTINI: Gavrić hteo eksploziv da proda u Albaniji!
Foto: AP

Novi detalji o hapšenju Srbina

SUD U PRIŠTINI: Gavrić hteo eksploziv da proda u Albaniji!

Crna Hronika -
Policija Kosova dobila je informacije da će Gavrić doći na Kosovo vozilom reno klio beogradskih oznaka, i da će u vozilu biti deset kilograma eksploziva. Informacije su ukazivale da će se Gavrić uputiti u prištinski Hotel Grand

PRIŠTINA - Predsednik Osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi izjavio je danas da je Slobodan Gavrić koji je pritvoren zbog posedovanja velike količine eksploziva, rekao da je eksploziv želeo da proda, a ne da ga upotrebi za teroristički napad.

Pojedini prištinski mediji navode da je Gavrić kome je danas određen pritvor, nameravao da eksploziv proda u Albaniji osobama koje ga koriste za miniranje.

U zahtevu Specijalnog tužilaštva Kosova da se Gavriću odredi pritvor, navodi se da je policija Kosova imala tačne podatke o količini eksploziva koju je uhapšeni imao u svom automobilu.

"Slobodan Gavrić, državljanin Srbije, otac dvoje dece, radnik Ministarstva poljoprivrede, po profesiji veterinar, sumnjiči se da je izvršio krivično delo priprema terorističkih akata ili dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, kao i za uvoz, izvoz, transport, posredovanje ili neovlašćenu prodaju eksplozivnih sredstava", piše u zahtevu za određivanja pritvora.

U zahtevu u koji je imao uvida portal Kallxo.com se kaže da je 25. decembra policija Kosova dobila informacije da će Gavrić doći na Kosovo vozilom "reno klio" beogradskih registarskih oznaka, i da će u vozilu biti deset kilograma eksploziva.

Informacije su ukazivale da će se Gavrić uputiti u prištinski Hotel "Grand", ali nije bilo nagoveštaja o "mogućoj meti eventualnog napada".

Pošto su policajci zaustavili Gavrića, a policijski pas nije našao eksploziv, upotrebljen je elektronski skener Ambasade SAD u Prištini. Eksploizv je tako nađen i zaključeno je da je to jak vojni plastični eksploziv "RDX", ukupne težine 12,2 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track