NAMEŠTALJKA NOVOPAZARSKOG KRIMINALCA: Kako je Gavrić od veterinarskog inspektora postao terorista?!
Foto: Indeks

Misterija

NAMEŠTALJKA NOVOPAZARSKOG KRIMINALCA: Kako je Gavrić od veterinarskog inspektora postao terorista?!

Crna Hronika -
Ono što je mnogima, pa i srpskim vlastima nepoznanica je šta je Gavrić radio na Kosovu. Potraga je počela kada je Novopazarski kriminalac, diler droge, dojavio kosovskoj policiji da “Gavrić dolazi sa 13 kilograma eksploziva u Prištinu sa terorističkim namerama“

BEOGRAD - Moj suprug nije terorista. Ovo je velika nepravda. On ništa nije kriv - bilo je sve što je htela da prozbori supruga Slobodana Gavrića (46).

On je u četvrtak uveče uhapšen u Prištini zbog sumnje da je sa 13 kilograma eksploziva planirao teroristički akt. Ovih nekoliko rečenica Gavrićeva supruga prozborila je kroz zatvorena vrata stana na Novom Beogradu.

- Ne mogu ništa više da kažem - rekla je slabašnim glasom, a za njom se čuo samo bat koraka koji se udaljavaju. I jecaj.

Komšije ni juče nisu znale šta se Gavriću desilo. - Nemoguće, to je porodičan čovek, imaju dve ćerkice, pa izabrali smo ga za predsednika Skupštine stanara - pričaju komšije.

Kažu da su preksinoć primetili nekoliko muškaraca u civilu u zgradi. U to vreme policija je obavljala pretres Gavrićevog stana, gde su nađena dva pištolja za koje je imao dozvolu. Ništa što bi upućivalo na bilo kakvu terorističku aktivnost.

I Gavrićevi rođaci i komšije u rodnom Lapovu kažu da je on dobar čovek iz poštene porodice. Sa Kosovom nema nikakve veze. Njegovi su u Lapovu starosedeoci.

- Slobodanov otac je umro. Stariji brat Dragan je u Nemačkoj. Majka mu je u Beogradu. Nikad ništa loše nismo čuli za njih - kažu komšije.

Ono što je mnogima, pa i srpskim vlastima nepoznanica je šta je Gavrić radio na Kosovu.

- On je kao veterinarski inspektor bio angažovan na terenu u Dobanovcima. U sredu je imao slobodan dan, i od tada niko od kolega s njim nije bio u kontaktu. Međutim, 25. decembra odmah posle ponoći registrovan je njegov ulazak sa Kosova u Srbiju preko Merdara. Istog dana u 19.18 sati ušao je ponovo na Kosovo preko Rudnice. Šta se dešavalo sa njim za tih 20 sati niko ne zna. Tog dana se javio supruzi, rekao joj da mu produži odmor i da pozove njegovu majku da čuva decu - kaže za izvor upoznat sa istragom.

Tog istog dana, već oko 18 sati počela je potraga za Gavrićem. Novopazarski kriminalac, diler droge, dojavio je kosovskoj policiji da “Gavrić dolazi sa 13 kilograma eksploziva u Prištinu sa terorističkim namerama“. - On je “renoom” regularno preko Rudnice ušao na Kosovo, što ne bi uradio niko ko planira teroristički akt - kaže izvor.

Vučićeve sumnje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da policija proverava sve informacije u vezi sa slučajem.- Naša policija radi svoj posao i dobićete sve potrebne informacije. Imamo određene sumnje po pitanju ko, šta, kako, na koji način i za čije potrebe je to urađeno - rekao je Vučić.

Gavriću pritvor do 30 dana

Gavriću je Osnovni sud u Prištini odredio 30 dana pritvora pod sumnjom da je počinio dva krivična dela - organizovanje terorističkog delovanja i unošenje eksploziva. Dodeljen mu je advokat po službenoj dužnosti Muhamed Humoli.Predsednik Osnovog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi kazao je da je Gavrić negirao prvo krivično delo i priznao drugo, ali je rekao da je hteo da prodaje eksploziv. Za ova dva krivična dela zaprećena je kazna do 20 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track