SLUČAJ NIBENS GRUPA: Miškoviću i Đuraškoviću kreće objedinjeno suđenje

Palata pravde

SLUČAJ NIBENS GRUPA: Miškoviću i Đuraškoviću kreće objedinjeno suđenje

Crna Hronika -
Do spajanja ta dva postupka došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića koji je optužen u oba slučaja.Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njihov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja

BEOGRAD - Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća, koje je objedinjeno sa postupkom koji se vodi protiv okrivljenih u slučaju "Nibens grupa", trebalo bi da počne danas pred sudskim većem Specijalnog suda.

Suđenje će biti održano u Palati pravde u Savskoj ulici, rekla je portparol Višeg suda Branislava Puzić.Predsednik sudskog veća koji će suditi objedinjeni proces u je sudija Maja Ilić.

U procesu u kojem je Mišković bio prvookrivljeni suđenje je vodio sudija Vladimir Vučinić. Do spajanja ta dva postupka došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića koji je optužen u oba slučaja.Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njihov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su oba postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra zbog štrajka advokata, a njihovo prisustvo je obavezno, tako da je izvesno da će i sutrašnji pretres biti odložen. Protiv Mila i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj Nibens grupa pokrenut je pre postupak protiv Miškovića.Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track