IZBAČENI NOVINARI I UREDNICI: Policija pretresa prostorije portala Klix
Foto: Kurir

Upali pripadnici FUP i MUP

IZBAČENI NOVINARI I UREDNICI: Policija pretresa prostorije portala Klix

Crna Hronika -
Iz MUP-a RS-a navode da se pretres obavlja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo iz člana 174, stav 2 Krivičnog zakona

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske i dalje pretresaju prostorije portala Klix.ba, nakon što su tu akciju počeli jutros u 8.45 sati.

Prema naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, policijski službenici su danas izvršili pretres prostorija preduzeća "Intersoft“ Sarajevo, koje koristi portal Klix u Sarajevu.

Iz MUP-a RS-a navode da se pretres obavlja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo iz člana 174, stav 2 Krivičnog zakona.

Podsećanja radi, na tom portalu nedavno je objavljen snimak u kojem Željka Cvijanović, navodno, govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

Svi zaposleni portala, urednici i novinari, zamoljeni su da napuste prostorije redakcije, dok su na razgovoru zadržani urednik Jasmin Hadžiahmetović, direktori portala Dario i Mario Šimić i novinarka Edita Gorinjac. Kako se nezvanično saznaje, policija pregleda računare u redakciji portala, a pretpostavlja se da će pretres trajati celi dan.

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track