POLICIJA TRAGA ZA SERIJSKIM PROVALNIKOM: Obijao kuće i prodavnice, krao zlato i tehniku
Foto: Kurir

Napravio štetu od tri miliona dinara

POLICIJA TRAGA ZA SERIJSKIM PROVALNIKOM: Obijao kuće i prodavnice, krao zlato i tehniku

Crna Hronika -
Smederevska policija tereti muškarca koji je već ranije bio osuđivan za provale i krađe da je za samo nekoliko meseci 22 teške krađe i čak tri krađe vozila

SMEDEREVO - U intenzivnoj akciji suzbijanja imovinskih krivičnih dela, pripadnici Policijske uprave u Smederevu su rasvetlili više krivičnih dela razbojništva, teške krađe i neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila,izvršenih na području Smedereva i okoline.

Kao izvršilac ovih krivičnih dela identifikovan je višestruki povratnik muškarac (27) iz Kostolca, koji je u bekstvu, i protiv njega je podneto više krivičnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da je, u proteklih nekoliko meseci, izvršio jedno razbojništvo, 21 tešku krađu i 3 neovlašćena korišćenja tuđeg vozila.

Ovim krivičnim delima on je oštećenima naneo materijalnu štetu od oko 3 miliona i 200 hiljada dinara.

Osnovano se sumnja da je razbojništvo izvršio 5. oktobra ove godine, tako što je, provalivši vrata, ušao u jednu kuću u Smederevu, gde je zatekao vlasnicu, koju je probudila buka, i sa nje nasilno skinuo zlatni nakit, uz pretnje i batine. Takođe je on je osumnjičen da je, u proteklih nekoliko meseci, nasilno ili kroz otključana vrata ili otvorene prozore, ulazio u kuće žrtava, odakle je uzimao i odnosio novac, zlatni nakit, tehničke uređaje (lap-top računare, mobilne telefone, alat), a u nekoliko slučajeva i ključeve automobila, kojima ih je startovao i odvozio.

Tri automobila su nađena, posle izvesnog vremena, napuštena na raznim lokacijama, a dva automobila su nađena u blizini kuća oštećenih, jer zbog kvarova nije mogao da ih odveze dalje.

Osim privatnih kuća, u koje je, u nekoliko slučajeva, ulazio i dok su vlasnici u njima spavali, osumnjičeni je obijao i trgovinske radnje, iz kojih je odnosio vodovodni materijal, cigarete, piće i čokolade.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu intenzivno tragaju za osumnjičenim, za kojim je raspisana potraga zbog izvršenja više krivičnih dela i zbog toga što nije stupio na izdržavanje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog prethodnih krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track