CRNA HRONIKA U 2014: Mesar iz Surčina ubio Tijanu Jurić

Da se ne ponovi: Ovi događaji zavili su porodice u crno i šokirali Srbiju

CRNA HRONIKA U 2014: Mesar iz Surčina ubio Tijanu Jurić

Crna Hronika -
Stravičan zločin: Dragan Đurić (34) oteo pa zverski ubio petnaestogodišnju devojčicu koja se sama vraćala kući

Zločin koji je potresao Srbiju i ceo region je monstruozno ubistvo petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Subotice. Tijana je nestala u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku, kad je krenula da vrati duksericu drugu. Potraga za Tijanom bila je jedna od najobimnijih u istoriji srpske policije. Svi su se nadali da je živa, a proveravale su se i informacije da je viđena u Mađarskoj. Nažalost, 13 dana kasnije nađena je mrtva nedaleko od Sombora.Đurić se nije kajaoZbog monstruoznog zločina uhapšen je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji se tereti da je devojčicu zlostavljao i ubio, a potom zakopao pored puta. Đurić je posle zločina nastavio da živi kao da se ništa nije dogodilo. Ni trunku kajanja nije pokazao ni kad ga je policija privela, već je mrtav hladan, bez ikakve emocije, priznao da je ubio devojčicu.Ispričao je da je Tijanu udario automobilom, ugurao u vozilo, a posle zlostavljanja zadavio duksericom. Telo devojčice ostavio je u napuštenoj kući i prekrio ga kartonom, da bi onda otišao u Sombor na kafu. Kod Kineza je kupio torbu, na buvljaku ašov, pa se vratio i iskopao grob dubok tridesetak centimetara, u njega položio telo i prekrio ga zemljom, koju je ranije kupio majci za cveće.Pao na poligrafuPolicija je analizom baznih stanica mobilne telefonije utvrdila da je Đurić kobne noći bio u blizini mesta na kom su nađeni Tijanina patika i nokat. Pratili su ga, ali se nije ponašao sumnjivo. Međutim, pao je na poligrafu. Monstrum je u pritvoru u Subotici, gde čeka podizanje optužnice i početak suđenja.

Dolijao... Marko Milićev
Dolijao... Marko Milićev

Milićev zgazio Luku, pa pobegao u Kinu!Marko Milićev (33) optužen je da je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kantrimenom“ oborio Luku Jovanovića (21), koji je s prijateljima gurao pokvarenu „ladu“. Milićev je potom pobegao, a Luka je sledećeg dana podlegao povredama u Urgentnom centru.Policija je ubrzo utvrdila da je za volanom „kantrimena“ bio Milićev, za kojim je 19. avgusta raspisana poternica. Vozač je uhapšen 29. avgusta u Kini, a u Srbiju je deportovan 7. septembra. Milićev je, kako se sumnja, nakon saobraćajne nesreće uklonio automobil i delove prebacio u inostranstvo, a potom pobegao u Tursku, pa u Kinu. Identifikovani su i uhapšeni saučesnici koji su se 25. jula vozili s njim u „kantrimenu“. Milica Novaković, Tamara Bogdanović, Dana Manevska i Nikola Lepen sklopili su nagodbu s tužilaštvom u zamenu za kućni zatvor u trajanju od šest do deset meseci. Pored Milićeva, sudi se njegovom kumu Bratislavu Vesoviću i taksisti Saši Jankoviću.

Misterija... Ivana Bodrožić
Misterija... Ivana Bodrožić

Ćerka poslanice DS mrtva u „Hajatu“Ivana Bakić Bodrožić (31), ćerka poslanice DS Nade Bodrožić, pronađena je mrtva 11. decembra u sobi 326 u beogradskom hotelu „Hajat“. Prema nalazima obdukcije, devojka je preminula zbog prekomerne doze anestetika propofol, koji je sebi ubrizgala u venu. U njenoj krvi pronađeni su i narkotici.Ivanu je mrtvu zatekla sobarica. Devojka je ležala na boku pored kreveta, a na sebi je imala bademantil. U ruci joj je bila braunila, pričvršćena zavojima. Policija je u sobi našla pet bočica propofola, od kojih su dve bile prazne. U istrazi je saslušano više medicinskih radnika kako bi se utvrdilo ko je Ivani stavio braunilu u ruku, kao i od koga je nabavila anestetik. Pokojna devojka bila je bliska s vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem.

Žrtve... Anastasija Stajić, Miloš Janković, Nemanja Antić
Žrtve... Anastasija Stajić, Miloš Janković, Nemanja Antić

BMW sleteo u Dunav, troje mladih se utopiloTragedija na Adi Huji u crno je zavila šest porodica. Anastasija Beba Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) utopili su se kad je BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji. Troje putnika, Luka Višnjić (20), sin voditeljke Olje Bećković, Milica Jokić (18), i vozač Dušan Jovanović (19) uspeli su da isplivaju i spasu se.Nesreća se dogodila jer vozač BMW nije video da je kraj puta, pa je automobil preleteo deo nasipa i uleteo u Dunav. Da tragedija bude veća, Miloš Janković vozio se u gepeku. Očajnički je pokušavao da se spase, ali bezuspešno. Njegovo telo izvađeno je tek kad je automobil izvučen iz reke. Nakon nesreće saznalo se da je protiv vozača Dušana Jovanovića prethodno podneto 27 prekršajnih prijava. Na predlog ministra policije Nebojše Stefanovića ta ulica je zatvorena za saobraćaj.

31. jul BeogradDarko Kostić silovao i ubio Ivanu PodraščićDarko Kostić (39), višestruki silovatelj povratnik, uhapšen je 1. oktobra jer je silovao i ubio Ivanu Podraščić (14) iz Batajnice. Devojčica je poslednji put viđena 29. jula, a roditelji su njen nestanak prijavili policiji tek 9. avgusta. Ivana je poznavala Kostića preko njegove bivše devojke, a kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kuću u Rakovici, gde ju je silovao, a onda usmrtio motikom. Telo je umotao u ćebe i zakopao u dvorištu.

14. decembar BeogradBrat (4) ubio sestru (8) iz očeve puškeČetvorogodišnji F. K. slučajno je hicem iz lovačke puške ubio sestru Elenu Krsmanović (8) u njihovoj porodičnoj kući u Resniku. Otac mališana Darko Krsmanović vratio se iz lova, spustio pušku na sto i izašao nakratko iz sobe. Nažalost, Elena i njen brat su u tom trenutku ušli u sobu. Dečak je povukao oroz i puška je opalila. Sačma je Elenu pogodila u glavu, a ona je od zadobijenih povreda umrla na licu mesta.

8. decembar ZaječarSipao učenici sonu kiselinu u ustaČedomir Đurić (66) iz sela Salaš uhapšen je zbog sumnje da je svirepo ubio učenicu Draganu Ćirić (18), čije je telo nađeno u Glogovačkom jezeru. Đurić je, kako je priznao na saslušanju, bio patološki zaljubljen u Draganu, ali je bio ljubomoran što se viđa s drugim momcima. Kobnog dana došao je po nju u Dom učenika u Zaječaru. U kolima je počeo da je udara, da bi joj na kraju sipao kiselinu u usta.Kad nije htela da bude moja, odlučio sam da ne bude ničija - rekao je Đurić na saslušanju.

16. maj BeogradIzrešetan Velibor DunjićVelibor Dunjić (29), vođa Zvezdine navijačke grupe Hijene, ubijen je dok je sedeo za volanom BMW ispred novobeogradskog splava „Džimis“. U okršaju je ranjena i Nina Šobota (27), koja je sedela na mestu suvozača. Napadač, koji je i dalje u bekstvu, ispalio je kroz prozor automobila pet hitaca, od kojih su tri pogodila Dunjića u grudi i glavu.

2. april BeogradUbijen Rade RakonjacRade Rakonjac (51), bivši telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića, ubijen je u kafiću „Mariki“, u Beogradu. U pucnjavi su teško ranjeni njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope (58), takođe Arkanov prijatelj i bivši fudbalski menadžer, kao i Goran Ristanović (57), košarkaški menadžer i nekadašnji reprezentativac.

Užas... Živana Stanković
Užas... Živana Stanković

Strašno... Telo devojčice (2)
Strašno... Telo devojčice (2)

Najstrašniji požariTroje mališana stradalo u požaruBeograd, 26. septembar - Milenko Stanković (9) i njegove sestre Anđelka (5) i Sanja (3) izgoreli su u požaru u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu. Vatra je buknula u toku noći, u baraci od kartona i dasaka, u kojoj su mališani živeli s majkom Živanom (27), a uzrok požara najverovatnije je sveća koja je ostala da gori.Eksplodirao TV, izgorelo detePećinci, 21. oktobar - Srećko Petrović (8) stradao je u požaru koji je izbio u dečakovoj kući u nehigijenskom naselju Donji Tovarnik kod Pećinaca. Pretpostavlja se da je požar izazvao kratak spoj, zbog kojeg je došlo do eksplozije televizora. Dečak je u trenutku nesreće bio sam u sobi, a njegova majka i sestra uspele su da se spasu.Brat i sestra ugušili se u požaruPančevo, 30. oktobar - Kristijan (5) i Anastasija Jovanović (1) ugušili su se u požaru u pančevačkom naselju Mali rit. Deca su u trenutku požara bila zaključana u kući, a njihova majka Viktorija (34) bila je kod svoje majke da bi uzela sekiru da naseče drva. Viktorija Jovanović je nakon tragedije uhapšena.Sestre izgorele na spavanjuD. Milanovac, 3. novembar - Dragica (3) i Mirjana Bosiljkanović (2) izgorele su u požaru koji je izbio u njihovoj kući u ataru sela Miroč kod Donjeg Milanovca. Majka devojčica Ksenija, koja se dan nakon nesreće porodila, ostavila je Dragicu i Mirjanu same, dok je ona s dvoje starije dece otišla do obližnjeg izvora po vodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track