Nebojša Stefanović: Pronaći ćemo napadače na Milana Beka
Foto: Fonet

Istraga traje

Nebojša Stefanović: Pronaći ćemo napadače na Milana Beka

Crna Hronika -
Po pitanju stanja u policiji, Stefanović je rekao da je podneto više od 150 krivičnih prijava protiv policijskih službenika. Napomenuo je da je reč o različitim oblastima kriminala

Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da ne bi želeo da donosi ocene o istrazi napada na Milana Beka, jer će to biti rezultat istrage, ali je istakao da insistira na odgovornosti. On kaže da policija radi svoj posao i da će slučaj biti rešen.

"Ne bih se izjašnjavao o detaljima ali nemojte da imate dilemu da ćemo slučaj rešiti", rekao je Stefanović.

Po pitanju stanja u policiji, Stefanović je rekao da je podneto više od 150 krivičnih prijava protiv policijskih službenika. Napomenuo je da je reč o različitim oblastima kriminala.

"Hoćemo da pokažemo da je policija ozbiljna i sposobna i da građani mogu da osete bezbednost na ulicama", istakao je Stefanović.

Kako je rekao, cilj je povratak policije u zajednicu, da ljudi znaju policajca i da mogu da mu se obrate.

Govoreći o novom zakonu o policiji, Stefanović je objasnio da se na njemu radi već nekoliko meseci.

"Ono što imamo kao radni nacrt uputićemo na javnu raspravu. Ne brzamo, već želimo da pokažemo da nam je bezbednost građana na prvom mestu", rekao je ministar Stefanović.

Podsetio je na dva policajca kojima je nedavno uručio priznanja za neverovatnu hrabrost koju su pokazali. Kako je naveo, to bi trebalo da budu primeri kako se napreduje, a ne "zato što neko nekoga zna u policiji".

Objasnio je da u velikim sistemima uvek ima postoji vrsta otpora jer su ti sistemi po prirodi tromi. Ipak, ističe da to neće biti prepreka reformama.

Ukazao je i na reforme koje sprovodi Vlada koja može da se pohvali povećanjem broja zaposlenih. Ističe i da to pokazuju relevantni podaci i statistike

"Imamo ozbiljne napore i u policiji i u državi i mislim da Vlada predvođena premijerom Vučićem zna šta radi", naveo je Stefanović.

Kada je reč o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru, Stefanović je objasnio da se radi, pre svega o prirodnom odlivu. Istakao je i značaj privatnog sektora.

"Vlada je dovela ozbiljne kompanije koje ovde rade, pokazala je da ozbiljno i napornim radom može da poveća broj zaposlenih i da istovremeno polako smanjuje broj zaposlenih u javnom sektoru", naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track