PRIPREMNO ROČIŠTE: Ubica Ivane Podraščić (14) pred sudom 15. januara
Foto: Dado đilas

U policiji priznao zločin

PRIPREMNO ROČIŠTE: Ubica Ivane Podraščić (14) pred sudom 15. januara

Crna Hronika -
Darko Kostić (39), koji je optužen za silovanje i ubistvo devojčice iz Batajnice će kratko izneti svoju odbranu, a biće predloženi i svi dokazi koji će biti izvođeni tokom glavnog pretresa

BEOGRAD - Stravično ubistvo Ivane Podraščić (14), nažalost samo jedno od mnogih koji su obeležili prošlu godinu, dobiće svoj sudski epilog u narednih nekoliko meseci.

Za 15. januar pred Višim sudom u Beogradu, zakazano je pripremno ročište protiv Darka Kostića (39), koji je optužen za silovanje i ubistvo devojčice iz Batajnice. Na njemu će Kostić kratko izneti svoju odbranu, a biće predloženi i svi dokazi koji će biti izvođeni tokom glavnog pretresa.Prema optužnici Višeg tužilaštva, koja je podignuta sredinom novembra prošle godine, Kostić je 31. jula silovao, a zatim motikom usmrtio devojčicu u napuštenoj kući u beogradskom naselju Petlovo brdo, a zatim njeno telo zavio u sunđer i zakopao. Zločin je otkriven poslednjeg dana septembra, kada je Kristina Kovačević prijavila policiji da ju je, u istoj kući, mučio i silovao Kostić, pišu Večernje novosti.

Srećom, ona je uspela da umakne ubici, što nije mogla da učini i četrnaestogodišnja Ivana.

- Po dolasku na mesto zločina, policijski inspektori su ostali zgranuti kada su otkrili leš nepoznate ženske osobe. Telo, u poodmakloj fazi raspadanja, bilo je zavijeno u sunđer i zakopano pored rečice koja protiče u blizini - navedeno je tada u istrazi.

- Nije bilo odmah moguće obaviti prepoznavanje. Naknadna DNK analiza potvrdila je da je reč o Ivani.

Kostić je tokom istrage u potpunosti priznao zločin. Pravdao se da ga je na ubistvo "navelo neodmereno ponašanje i stalni plač devojčice, koju je prethodno na prevaru doveo i silovao u "kući strave".

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track