NESREĆA KOD ARILJA: U prevrtanju autobusa sedmoro  putnika povređeno

U toku uviđaj

NESREĆA KOD ARILJA: U prevrtanju autobusa sedmoro putnika povređeno

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je autobus sleteo sa puta prekrivenog snegom i prevrnuo se na bok. Pretpostavka je da su izletanju kumovali otežani uslovi saobraćaja u snegom zavejanom ariljskom kraju

ARILJE - Vozač i šest putnika povređeno je danas oko 11 časova kada se na regionalnom putu Arilje -Visoka prevrnuo autobus čačanskog "Autoprevoza".

Pet putnika je nakon ukazane lekarske pomoći pušteno na kućno lečenje, dok su vozač i jedan putnik zbrinuti u Opštoj bolnici u Užicu.Doktor Goran Plazinčić iz Doma zdravlja iz Arilja rekao je da je od sedmoro povređenih, jedino vozač bio uklješten između sedišta i vrata.

"Priklještena mu je bila desna potkolenica, izvučen je do saniteta i zdravstveno je zbrinut", rekao je on.

Plazinčić kaže da je petoro povređenih pušteno na kućno lečenje, budući da imaju lakše kontuzione povrede u različitim delovima tela.

"Nakon ukazane pomoći dvoje putnika je radi dalje dijagnostike preveženo u užičku bolnicu u pratnji lekara", kazao je on i dodao da ništa ne ukazuje da su životno ugroženi.Vozač autobusa i jedan putnik koji su zbrinuti u Opštoj bolnici Užice posle saobraćajne nesreće na regionalnom putu Arilje - Visoka nisu zadobili teške telesne povrede i nisu životno ugroženi, izjavila je direktorka užičke bolnice Jelena Raković Radivojević.

"Vozač ima iščašenje ramena, dok je putnik zadobio prelom potkolenice i čeka da mu se urade dalje analize", kaže Rakovićeva.

Direktor čačanskog "Autoprevoza" Aleksandar Petronijević rekao je Tanjugu da je sa puta skliznuo prigradski minibus i dodao da nema teže povređenih.

"Pretpostavljamo da je uzrok ove nezgode poledica na putu i velika količina snega. Međutim, prema informacijama sa kojima raspolazemo u nezgodi nema teže povređenih", kazao je Petronijević.

Uviđaj je u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track