EPILOG SVIREPOG UBISTVA IZ 2007: Po 30 godina robije ubicama Nenada Petrovića
Foto: Kurir

Apelacioni sud potvrdio presudu

EPILOG SVIREPOG UBISTVA IZ 2007: Po 30 godina robije ubicama Nenada Petrovića

Crna Hronika -
Odluka Apelacionog suda potvrdila je 30 godina robije Nenadu Baračiju i Nataši Petrović za brutalno ubistvo njenog supruga Nenada Petrovića, kome je Barači nakon kraćeg razgovora ispalio dva hica u glavu, jer mu je Nataša za to platila 5.000 evra, a obećala da će po izvršenom "poslu" dobiti još 15.000 evra

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po 30 godina zatvora bivšeg inspektora Jedinice za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade Nenada Baračija i Natašu Petrović zbog ubistva njenog supruga Nenada Petrovića 2007. godine.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Barači osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo iz koristoljublja, a Petrovićeva zbog podstekavanja na to delo.

Istom presudom Draganu Šekularcu, koji je osuđen jer je pomogao Baračiju da sakrije pištolj nakon ubistva, kazna je smanjena sa četiri na tri godine zatvora.

Petrovićeva se inače od zimus brani sa slobode, pošto je puštena iz pritvora nakon sedam godina.

Barači je osuđen jer je, kao dugogodišnji prijatelj Petrovića došao 14. aprila 2007. u njegov stan u Bulevaru Avnoja na Novom Beogradu, i nakon kraćeg razgovora ispalio mu dva hica u glavu, jer mu je Nataša za to platila 5.000 evra, a obećala da će po izvršenom "poslu" dobiti još 15.000 evra.

Petrovićeva je Baračiju pored toga obećala da će mu "povratiti sve što je izgubio, dugujući novac njenom mužu, koji je bio zelenaš.

Barači je naime morao da mu isplaćuje novac na ime glavnice i visokih kamata koje njegovi prijatelji nisu platili Petroviću, a koje je on sa njim upoznao i bio garant njihovog duga. Zbog toga je morao da proda i stan u kome je živeo sa porodicom.

Nataša Petrović znajući sve to, žalila se Baračiju da je suprug tuče i maltretira nju i decu govoreći mu šta je sve njen suprug spreman da uradi članu njegove (Baračijeve) porodice da bi naplatio dug i predložila mu da ga ubije.Nataša je sa ubijenim Petrovićem bila u braku 20 godina i sa njim imala dvoje dece. Iako nisu ranije osuđivani, sud je našao da je kazna od 30 godina adekvatna, imajući u vidu okolnosti pod kojima je izvršeno krivično delo, a za koje je inače zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora.

U presudi Apelaconog suda se pored ostalog navodi da je kao naročito otežavajuću okolnost za Baračija sud cenio to što je u vreme izvršenja dela bio aktivni policajac a uz to i kucnhi prijatelj sa ubijenim 30 godina.

Kao naročito otežavajuću okolnost na Natašu Petrović sud je ocenio njenu "krajnju bezobzirnost, bezosećajnost i upornost da liši života svog supruga', navodi se u presudi. Petrovićeva i Barač su uhapšeni mesec dana posle ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track