ATENTATORI NISU SNIMLJENI: Kamere na Bekovoj i komšijskim kućama isključene zbog neplaćenih računa!
Foto: Zorana Jevtic

Otkrivamo: Novi detalji o napadu na biznismena

ATENTATORI NISU SNIMLJENI: Kamere na Bekovoj i komšijskim kućama isključene zbog neplaćenih računa!

Crna Hronika -
Video-nadzor na vili na Senjaku nije bio u funkciji jer vlasnik „Luke Beograd“ nije plaćao njegovo održavanje, koje košta od 40 do 60 evra mesečno

BEOGRAD - Istragu o pokušaju ubistva Milana Beka (53) otežala je činjenica da kamere za video-nadzor na njegovoj kući nisu radile jer vlasnik „Luke Beograd“ nije plaćao njihovo održavanje, saznaje Kurir.Napad na Beka dogodio se 14. novembra ispred njegove kuće na Senjaku, koja je kompletno pokrivena video-nadzorom. Jedna od kamera bila je usmerena baš na mesto gde je napadač zapucao na biznismena i verovalo se da će taj snimak umnogome olakšati posao policiji, tim pre što napadač nije bio maskiran.

Neupotrebljiv... Video-nadzor na Bekovoj kući
Neupotrebljiv... Video-nadzor na Bekovoj kući

Isto i kod komšija- Međutim, ispostavilo se da kamere nisu radile jer nije plaćano za njihovo održavanje. Isti je slučaj bio i sa kamerama sa okolnih komšijskih kuća, pa je tu propuštena dobra prilika da se dođe do značajnog dokaza. Da stvar bude gora, mesečno održavanje ovih kamera košta od 40 do 60 evra - navodi izvor Kurira blizak istrazi.Podsetimo, napadač je sa saučesnikom čekao biznismena skriven u žbunju u blizini kuće, a kada se Beko dovezao „mercedesom“, zapucao je i pogodio ga sa više hitaca. Srećom, Beko je preživeo, a u međuvremenu se potpuno oporavio. Tokom istrage na licu mesta pronađena su četiri uzorka DNK, od kojih je jedan ženski. Međutim, napadači do danas nisu identifikovani.Bez pomakaPolicija je do sada saslušala više desetina osoba, a najveću pažnju izazvalo je saslušanje Stanka Subotića Caneta i Miroslava Miškovića. Nedavno je saslušana i Aleksandra Biba Šekularac, Bekova komšinica, koja je bila bliska s vođom „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem i Miloradom Ulemekom Legijom. Ipak, skoro dva meseca od napada nije ostvaren ozbiljniji pomak u istrazi.

Video kamereGODIŠNJE ODRŽAVANJE 700 evraU firmi koja se bavi video-nadzorom objašnjavaju za Kurir da se za godišnje održavanje sistema kamera uglavnom odlučuju preduzeća, a ređe građani.Klijent može da se dogovori sa firmom koja ugrađuje video-nadzor da mu se on redovno održava i da za to plaća naknadu na mesečnom nivou, a može i da se obrati isključivo kada primeti da sistem ne radi kako treba. Održavanje košta od 5.000 do 7.000 dinara mesečno, a klijenti imaju mogućnost da plate i za godišnje održavanje, koje je iznosi oko 700 evra - kažu u firmi koja se godinama bavi ovim poslom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track