HAOS U BANJALUCI: Pijani mladić (25) tukao i davio policajce
Foto: REUTERS

Nije mu se dopalo legitimisanje

HAOS U BANJALUCI: Pijani mladić (25) tukao i davio policajce

Crna Hronika -
Banjalučanin B.O. (25) se tereti da je prilikom legitimisanja fizički napao policajce kada je jednog udario glavom u lice, koji je završio na batonu, a drugog uhvatio za vrati i davio ga

BANJALUKA - Dvojica policajaca iz Banje Luke su povređena, kada ih je fizički napao mladić (25) iz tog grada.

Policajci su zadobili telesne povrede prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 10.januara, oko 02.30 sati, na parking prostoru u blizini hotela u Srpskoj ulici.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovne službe, primetili četiri osobe koje su u pomenutoj ulici narušavale javni red i mir, vikom, vriskom i galamom.

Prilikom legitimisanja i utvrđivanja identiteta, jedna od njih, B.O. (25) iz Banja Luke, fizički je napala policajce, udarivši glavom u lice jednog od policajaca kog je oborio na tlo, a zatim je drugog uhvatio rukama za vrat.

Iz Centra javne bezbendosti Banja Luka je potvrđeno da su policijski službenici, uz upotrebu sredstava sile, savladali aktivni otpor osumnjičenog i uhapsili ga.

Izvršenim alkotestom u službenim prostorijama, utvrđeno je da B.O. ima 1,33 promila alkohola u krvi.O ovom slučaju obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog dostavi izveštaj za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Policijskim službenicima je ukazana lekarska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banja Luka, gde je utvrđeno da jedan od njih ima povrede nosa i lica, a da drugi ima povrede po licu i šakama.

( Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track