VOZAČ POKOSIO DVE DEVOJČICE: Pregazio nas je i pobegao, Milica se nije pomerala!

Potera za vozačem

VOZAČ POKOSIO DVE DEVOJČICE: Pregazio nas je i pobegao, Milica se nije pomerala!

Crna Hronika -
Odletele smo nekoliko metara i pale na travnjak. Uplašila sam se za drugaricu, priča Sara Marjanović (17), koju je s Milicom Spirić (17) udario nepoznati vozač
1 / 2

BEOGRAD - Šetala sam s drugaricama kad je na nas velikom brzinom naleteo automobil. Milica i ja smo odletele i pale na travnjak. Krvarila sam iz nosa i oka, Milica je ležala bez svesti u krvi. Vozač je dodao gas i pobegao...Ovim rečima Sara Marjanović (17), učenica srednje Medicinske škole, opisuje saobraćajnu nesreću u Surčinu, kad je na nju i njenu drugaricu Milicu Spirić (17) u Skopljanskoj ulici naleteo vozač automobila i pobegao.

Bilo ih je šestoroSara je posle ukazane pomoći u KBC Zemun puštena na kućno lečenje. Njoj je polomljen palac, povređena trtična kost i ima ogroman podliv na oku. Milica je zbog teških povreda zadržana u bolnici i nalazi se u veštačkoj komi.- Nas šestoro smo izašli u šetnju. Išli smo ivicom puta jer nema trotoara. Odjednom smo začuli kola, videli smo da se kreće velikom brzinom. Pokušali smo da ga izbegnemo, da se sklonimo, ali nas je vozač bukvalno pokupio i bacio na travnjak. Udarac je bio strašan. Bila sam sva krvava, maramicama sam pokušala da zaustavim krvarenje. Plašila sam se za Milicu jer nije reagovala. Nije imala vidljivih povreda, ali nije dolazila k sebi - opisuje stravične trenutke Sara Marjanović.

Njeni i Miličini drugovi su zapomagali i jaukali.- Svi smo se mnogo uplašili. Tresli smo se od straha. Srećom, ubrzo je naišao jedan čovek automobilom i odvezao nas u bolnicu. Milica je i dalje bila bez svesti, povraćala je u kolima... Onda su je odveli na skener, mislim da ima nagnječenje mozga. Samo da se ona što pre oporavi - priča zabrinuta drugarica.

U veštačkoj komi... Milica Spirić
U veštačkoj komi... Milica Spirić

Njena majka Željka kaže da očekuje da će vozač uskoro biti uhapšen.- Nadam se da će biti adekvatno kažnjen za ovo što je uradio - kratko nam je je rekla Željka Todorović.

Zabrinut... Miličin otac Zoran Spirić
Zabrinut... Miličin otac Zoran Spirić

Nisu videli ćerkuMiličin otac Zoran Spirić kaže da je od ćerkinih drugarica saznao za nesreću i da je odmah otišao u bolnicu.- Nismo mogli ni da je vidimo. Kažu da je pomerala ruke i noge, ali nije dolazila svesti. Strašno je što se vozač nije zaustavio, ali taj čovek me ne zanima. Zanima me samo da mom detetu bude dobro - kaže Spirić.Očevidac ističe da je vozaču automobila jedan far slabije radio.- Čuo sam da je momak koji je bio s njima u društvu povukao jednu devojku za ruku i tako je spasao. Ko zna šta je moglo da se desi, mogli su i oni da nastradaju. Deca su se istraumirala, tresla su se i drhtala - kaže Gojko Kišić.

SličnostiPOBEGLI S LICA MESTA- Marko Milićev (33) optužen je da je 25. jula 2014. na Brankovom mostu „mini-kantrimenom“ udario Luku Jovanovića (21), pa pobegao s lica mesta- Goran Šarac (32) sumnjiči se da je 1. decembra 2014. na Somborskom bulevaru u Novom Sadu džipom „čiroki“ pregazio Mariju Milišić (28) i pobegao- R. M. (58) uhapšen je zbog sumnje da je 14. septembra na pešačkom prelazu u Smederevu „mercedesom“ naleteo na čoveka (67), pa nastavio vožnju- Lj. G. (45) iz Rabrovca uhapšen je zbog sumnje da je 17. decembra 2014. na putu Smederevska Palanka - Mladenovac „seatom“ usmrtio D. L. (37), ali se nije zaustavio

Potraga za odbeglim vozačem„FIJAT“, „SEAT“ ILI „FOLKSVAGEN“?Policija traga za vozačem, ali se još ne zna o kojoj marki automobila je reč. Očevici su dali različite izjave, pa su neki rekli da je reč o „fijatu“, drugi o „folksvagenu“, treći o „seatu“. Policajci su uzeli snimke sigurnosnih kamera s lokala ispred kog je došlo do nesreće, ali oni, kako saznajemo, nisu od neke koristi. Na snimcima se vidi samo da su kola projurila velikom brzinom, ali ne i koji tip automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track