ŠVERC DROGE I UBISTVO: Suđenje Naseru Keljmendiju počinje u petak

Sud u Prištini

ŠVERC DROGE I UBISTVO: Suđenje Naseru Keljmendiju počinje u petak

Crna Hronika -
Biće pročitana optužnica, optuženi će se izjasniti po optužnici i potom će uvodnu reč izneti Tužilaštvo. Ukoliko bude vremena, s uvodnom reči će nastaviti odbrana, rekao je Besnik Berisha, advokat optuženog Nasera Keljemendija

PRIŠTINA - Suđenje Naseru Kelmendiju, optuženom za ubistvo i organizirani kriminal, počinje u petak, 16. januara, u Prištini, potvrdila je Dragana Nikolić-Solomon, portparolka Misije Evropske unije na Kosovu (EULEKS).

Keljmendija je u maju 2013. godine uhapsila kosovska policija, na osnovu međunarodne poternice izdate od vlasti Bosne i Hercegovine, i od tada se on nalazi u pritvoru na Kosovu.

Besnik Berisha, advokat optuženog, takođe je potvrdio da u petak počinje glavno sudsko razmatranje.

"Biće pročitana optužnica, optuženi će se izjasniti po optužnici i potom će uvodnu reč izneti Tužilaštvo. Ukoliko bude vremena, s uvodnom reči će nastaviti odbrana", kaže Berisha.

On ističe da je odbrana prinuđena početi suđenje iako Tužilaštvo još uvek nije završilo istragu i još uvek traga za dokazima.

"To je dobar znak za odbranu, jer to znači da naš klijent nije kriv", istakao je advokat.

Više krivičnih dela

Specijalno Tužilaštvo Republike Kosova (STRK) pri Osnovnom sudu u Prištini podiglo je u julu 2014. godine optužnicu protiv Kelmendija. On se tereti za više krivičnih djela, uključujući "organizovani kriminal, upravljanje organiziranom kriminalnom grupom, teško ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine".

Na prvom pojavljivanju pred sudom Keljmendi je odbacio sve optužbe, ocenivši ih politički motivisanim, jer je bio "sponzor političara koji danas nisu na vlasti".Specijalo tužilaštvo je navelo da je 1. juna 2012. godine Odsek za trezor Sjedinjenih Američkih Država Kelmendija identifikovalo, u skladu sa Zakonom o inostranim šefovima narkotika, kao trgovca narkoticima.

( Anadolija/Info-ks.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja