ZGAZIO DVOJE SA 120 NA SAT: Mortus pijan ubio devojku, njen momak se bori za život

CRNA SERIJA Stravična saobraćajna nesreća u Srpskoj Crnji

ZGAZIO DVOJE SA 120 NA SAT: Mortus pijan ubio devojku, njen momak se bori za život

Crna Hronika -
Tomislav Petrović (48) sa 120 km na sat naleteo na Jovanu Lekin (25) i Milorada Šuputa (34), koji su šetali ivicom puta. Jovana nađena na travi, Milorad ostao zaglavljen u šoferšajbni

SRPSKA CRNJA - Jovana Lekin (25) iz Srpske Crnje poginula je, a njen momak Milorad Šuput (34) teško je povređen kad je na njih mrtav pijan „micubiši lanserom“ naleteo Tomislav Petrović (48), zvani Vinetu.Petrović je momka i devojku koji su šetali ivicom puta udario pri brzini od 120 kilometara! Jovanino telo nađeno je pokraj puta, a Milorad je ostao zaglavljen u šoferšajbni „micubišija“. Vozaču je u krvi izmereno 1,7 promila alkohola.

Udario ih bez kočenja... Mesto na kojem se dogodila nesreća
Udario ih bez kočenja... Mesto na kojem se dogodila nesreća

Stric sve gledaoStravična nesreća dogodila se u petak oko 22 sata, u ulici Ðure Jakšića u Srpskoj Crnji. Užasnu scenu posmatrao je Ivan Andrejin, stric nastradale Jovane.- Izašao sam da zapalim cigaretu i video Jovanu i Milorada kako šetaju ulicom. Odjednom se iz pravca granice prema centru sela pojavio automobil i kretao se ogromnom brzinom! Pomislio sam da će ih udariti ako se ne sklone i tad se začuo strašan prasak - priča potreseni stric.On dodaje da je mesto gde su mladić i devojka udareni dobro osvetljeno, te da je sve video!- Oboje su pali na haubu. Jovana je poletela na krov i nakon 20 metara pala na travu pored ulice, a Milorada je nosio 100 metara na haubi - priča šokirani Andrejin.Meštanin Stanko Tomin zatekao je stravičan prizor.

Krivac... Tomislav Petrović
Krivac... Tomislav Petrović

Nije mogao da hoda- Na 150 metara od automobila ležalo je sklupčano telo. Glava se nalazila u neprirodnom položaju. U tom trenutku još nisam znao da je to Jovana. Trčeći prema kući da pozovem Hitnu pomoć, video sam da na haubi automobila, na leđima leži muškarac. Veći deo tela i glava nazirali su se iz kabine kroz razbijeno vetrobransko staklo... Video sam da pomera ruku, teško je disao. Prizor mi je još uvek pred očima. Vozač je bio toliko pijan da nije mogao da hoda - kaže Stanko Tomin.Jovana će biti sahranjena u ponedeljak, do kad bi iz Kanade trebalo da doputuje njen stariji brat Vladimir.

Neutešni... Jovanini roditelji
Neutešni... Jovanini roditelji

Teško povređenNE ZNA ZA SMRT DEVOJKEMiloradu Šuputu slomljena je potkolenica, povređena slezina i ima serijski prelom rebara. On je prvo prebačen u kikindsku bolnicu, a nakon toga je prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. Nalazi se na intenzivnoj nezi, pod stalnim nadzorom lekara, koji navode da je i dalje životno ugrožen.Miloradov ujak Nedeljko Ždrnja kaže da je njegova sestra Zora u bolnici i da se plaši kako će njegov sestrić reagovati kad sazna da njegove Jovane više nema.- Mnogo su se voleli. Planirali su brak, bili su kao jedno. On još uvek ne zna da je Jovana nastradala. Ne znam kako će sve ovo preživeti ako se izbori - kaže ujak mladića.

KUĆA ŽALOSTI Šok i tuga u domu porodice Lekin OTAC: REKLA JE DA IDE U ŠETNJU!U domu porodice Lekin juče se okupio veliki broj rođaka i prijatelja. Otac Slobodan rekao nam je da je Jovana oko 21 sat otišla da se prošeta s dečkom. Pre ponoći joj je poslao tri poruke, ali odgovora nije bilo.- Ošišala me je i izašla da se prošeta. Rekla je da se brzo vraća. Moja maza... Mnogo mi je teško i znam da mi nikad neće biti lakše - priča uplakan otac i dodaje:- Čitav život se bavila sportom, volela je atletiku. Trčala je poslednji maraton u Beogradu i Novom Sadu, a već se prijavila i za sledeći.Jovanina majka Slobodanka u rukama drži ćerkinu fotografiju i ponavlja: „Sunce moje lepo.“ Kaže da je Jovana trebalo 26. januara da položi poslednji ispit na Pedagoškom fakultetu i odbrani diplomski.- Nakon toga je planirala da se uda. Ona i Milorad su se mnogo voleli - kaže glasom punim tuge majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track