UDES KOD PREDEJANA: Kamion je išao pravo na nas, mislili smo da je kraj

Jezivo svedočenje putnika iz Grdeličke klisure

UDES KOD PREDEJANA: Kamion je išao pravo na nas, mislili smo da je kraj

Crna Hronika -
Najgore su prošli majka i njeno troje dece iz Kumanova, čiji je automobil „seat“ smrskan

PREDEJANE - Samo pukim čudom niko nije poginuo u stravičnom sudaru koji se u utorak dogodio u blizini motela „Predejane“ u Grdeličkoj klisuri.U karambolu koji je izazvao šleper vranjskih registracija, kome je iznenada pukla guma, povređeno je deset osoba, od kojih četvoro dece. Najteže je povređen vozač kamiona, koji je zbog povrede glave prebačen u Klinički centar u Nišu. Ostali povređeni pušteni su kući.- Šleper koji je išao iz pravca Leskovca ka Vranju iznenada je skrenuo u levu traku jer mu je pukla guma. Naleteo je na kombi koji je išao iz suprotnog smera, a onda je otpozadi u kamion udario drugi teretnjak koji je prevozio balvane, koji su se rasuli po putu. Šleper iz Vranja nastavio je pravo i naleteo na „seat“, u kojem je bila majka s troje dece iz Kumanova. Taj auto je potpuno smrskan, stvarno je čudo što su svi živi - kaže za Kurir izvor iz istrage, i dodaje da je u „seat“ otpozadi udario „pežo“.

Na mesto udesa brzo je došlo pet ekipa Hitne pomoći i nekoliko vatrogasnih ekipa. Saobraćaj je nekoliko sati bio u prekidu za teretna vozila i autobuse, dok su se automobili preusmeravali na alternativni pravac, stari put Predejane - Vladičin Han.

ISPOVEST Majka i ćerka iz Makedonije gledale smrti u oči SVETI JOVAN NAS JE SAČUVAOValentina Stefanovska, koja je s ćerkama Irenom (17), Hristinom (13) i sinom Andrejom (3) krenula kod rodbine u Kruševac, bila je sigurna da im nema spasa kad se šleper niotkuda pojavio ispred njenog „seata“.- Kao kamikaza je jurio prema nama. Viknula sam deci da se drže, a ona su bespomoćno vrištala. Podleteli smo pod njegove točkove, počeo je da nas gura i sve više pritiska i steže. Mislila sam da će nas potpuno slepiti sa stenom - priča Valentina Stefanovska, koju su, zajedno s decom, vatrogasci sat vremena izvlačili iz smrskanog automobila.Hrabra žena kaže da je osetila stravičan bol.- Noga me je bolela, ali sam samo na decu mislila. Počela sam da ih dozivam po imenu, a kada su se sve troje javili, dobila sam snagu. Ipak, lim me je pritegao sa svih strana, nisam mogla da se mrdnem - kaže Valentina.Njena ćerka Irena opisala je užas koji je doživela.- Ta scena pratiće me dok sam živa. Strašno je kad gledaš kako nešto ide da te ubije, a ti ništa ne možeš da učiniš. Bog i Sveti Jovan su nas sačuvali - kaže Irena dok briše krv s majčinog lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track