TUŽILAŠTVO U ŽALBI NA PRESUDU: Canetov svedok imao lažna dokumenta sa potpisom mrtvog čoveka
Foto: Kurir

Apelacioni sudu u Beogradu

TUŽILAŠTVO U ŽALBI NA PRESUDU: Canetov svedok imao lažna dokumenta sa potpisom mrtvog čoveka

Crna Hronika -
Tužilac je ukazao da je dokumentacija, koju je dostavio svedok odbrane, a u kom se navodi da je fiktivno preduzeće „Sukses“ navodno bilo pod kontrolom Vojske Jugoslavije, a ne Caneta Subotića, potpisao čovek koji je tada več pet godina bio pokojan

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Apelacionog suda povodom žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu Stanku Subotiću Canetu i njegovoj grupi niko od optuženih, kao i njihova odbrana, nisu došli.Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić detaljno je obrazlagao žalbu ukazujući na brojne dokaze koje veće Specijalnog suda, koje je donelo prvostepenu oslobađajući presudu, nije uzelo u obzir.

On je ukazao na brojne svedoke koji su imenovali optužene kao učesnike ušvercu cigareta, ali i na zvaničnu dokumentaciju iz Makedonije u kojoj se kaže da je uvoznik cigareta bilo preduzeće Stanka Subotića "Mia Ub".

Tužilac je ukazao da je dokumentacija, koju je dostavio svedok odbrane, a u kom se navodi da je fiktivno preduzeće „Sukses“ navodno bilo pod kontrolom Vojske Jugoslavije, a ne Caneta Subotića, potpisao čovek koji je tada več pet godina bio pokojan.

U Tužilaštvo se ukazalo na pisane dokaze i izjave svedoka da je Subotić kupovao u Makedoniji cigarete preko svog legalnog preduzeća MIa U, a kada su transporti prešli granicu sa SRj, da se vodilo da je uvoznik tih cigareta fiktivno preduzeće "Sukses".

Veće Apelacionog sudu kojim predsedava sudija Zoran Savić, koji je i sudija izvestilac, sada mora da donese konačnu presudu, jer je ranije Apelacioni sud poništio suđujuću presudu.

Tužilac je tražio da se donese osuđujuća presuda za sve okrivljene, Stanka Subotića, Mihalja Kertesa i još 13 okrivljenih. Stanku Subotić Cane i ostali optuženi za šverc cigareta 1990-ih godina oslobođeni su te optužbe u Specijalnom sudu u Beogradu.

Dokumenta iz Mađarske i Makedonije, iskazi policajaca i vozača, ključni su dokazi na koje se u usmenoj oslobađajućoj presudi kontroverznom biznismenu nisu osvrnule sudije.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track