OČAJNI DEDA: Igrali smo karte s Nevenom, bila je vesela, a onda smo je našli obešenu!

Ne zna se motiv samoubistva devojčice iz sela Zlot

OČAJNI DEDA: Igrali smo karte s Nevenom, bila je vesela, a onda smo je našli obešenu!

Crna Hronika -
Nije ubijena: Na telu devojčice nema tragova nasilne smrti, motiv tragedije nije porodično ni vršnjačko nasilje. Sedeli smo u dnevnoj sobi i igrali karte, bila je vesela, šalila se s nama, kaže za Kurir Nevenin deda Jovica Giginjerović

BOR - Bila nam je jedinica, uzdanica, nada i sunce dedino, anđeo među decom... Sada nam je dom opusteo, kuća nam se zatvorila. Umesto svadbu da dočekamo, stižu nam crni svatovi, kukao je juče Jovica Giginjerović (79), deda jedanaestogodišnje Nevene, koja je nađena obešena u porodičnoj kući u selu Zlot kod Bora.Tragedija koja je potresla čitavu Srbiju dogodila se u utorak oko 13 časova.- Sedeli smo u dnevnoj sobi i igrali karte. Mala je bila vesela, šalila se s nama. Bili smo baba, njena majka Sanela i ja. Nevena je u jednom trenutku ušla u susednu sobu veselo poskakujući - priča kroz plač deda Jovica. Vrisak majkePošto se u toj sobi ne loži, majka se posle nekog vremena zabrinula da se Nevena ne prehladi i pošla je za njom. - Otvorila je vrata i vrisnula. Potrčali smo za njom i ugledali jezivu sliku... Proklet ja što nisam na njenom mestu - kaže u očajanju Nevenin deda.Ukućani su zatekli Nevenu kako visi pored kreveta s omčom oko vrata. Majka je kroz vrisak počela da doziva u pomoć, skinula je devojčici omču i položila je na krevet. Dozivala ju je, pomerala, ali devojčica nije puštala glas. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali maloj Neveni nije bilo spasa.Istragom je otklonjena sumnja da je neko ubio devojčicu.- Nema tragova nasilja, niti bilo kog detalja koji bi mogao da ukaže na nasilnu smrt. Pouzdano je utvrđeno da devojčica nije ubijena, pa stavljena na vešala. Na telu nema nijednu povredu, nije deflorisana, a utvrđeno je i da motiv nije bilo vršnjačko ili seksualno nasilje. Takođe, Nevena nije bila depresivna i reč je o klasičnom samoubistvu. Jedino je motiv nepoznat - objašnjava izvor Kurira.Popela se na krevetZbog toga je moguće da se tragedija dogodila dok se devojčica igrala.- Uže o koje se obesila služi za vezivanje džakova i ono je na sebi već imalo omču. Uže je bilo zakačeno za kuke na plafonu. Nevena se popela na krevet, pa na naslon i onda stavila sebi omču oko vrata. Moguće je da je to bila neka njena igra. Nažalost, okončala se na najgori način. Najtragičnije je što je devojčici falilo samo pet do deset centimetara da nogama dodirne pod - kaže naš sagovornik.

Dete za primerSAMO ONA ZNA ISTINUU OŠ „Petar Radovanović“ u selu Zlot muk.- Bila je vesela i razdragana devojčica. Dobar đak, druželjubiva, u svakom pogledu dete za primer. Svi smo šokirani jer znamo da je i cela porodica bila dobra, da niko Nevenu nije maltretirao, ni kod kuće ni u školi. Samo ona mučenica zna zašto je to uradila - rekli su nam juče u školi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track