Badža izrešetan u piceriji Mama mija

Nerasvetljeni zločini koji su potresli Srbiju: Likvidiran Radovan Stojičić načelnik resora JB i i za

Badža izrešetan u piceriji Mama mija

Crna Hronika -
Porodica i prijatelji Radovana Stojičića (46) obeležili juče na Novom groblju godišnjicu njegove smrti
BEOGRAD - Pomen na zločin!
Porodica i prijatelji generala Radovana Stojičića Badže (46) obeležili su juče na Novom groblju u Beogradu petnaestogodišnjicu smrti nekadašnjeg načelnika resora javne bezbednosti (JB) i zamenika ministra policije. Stojičić je ubijen u noći između 10. i 11. aprila 1997. godine, pred očima svog sina Vojislava (32), u restoranu „Mama mija“. Njegove ubice i dalje su na slobodi!
- Badža je te noći sedeo u manjoj sali restorana s prijateljem, carinskim službenikom Milošem Kurdulijom. Za stolom do njih sedeo je Badžin sin Vojislav. U restoran pun gostiju odjednom je ušao napadač s vunenom kapom preko lica. Gostima je naredio da legnu na pod i popeo se do manje sale, u kojoj je sedeo Badža - podseća na zločin izvor Kurira iz istrage.
Ubica je ispalio sedam hitaca ka Stojičiću, od kojih ga je pogodilo šest.
- Napadač se potom dao u beg. Provukao se između gostiju, koji su polegali na pod, a potom je, pri izlasku, ispalio još tri hica u izlog restorana, kako bi se osigurao da ga neko ne spreči u bekstvu - dodaje naš sagovornik.
Čim je ubica pobegao, Badžin sin Vojislav i prijatelj Miloš Kurdulija pozvali su policiju. Ceo grad je bio blokiran, ali atentator je izmakao ruci pravde.
Radovan Stojičić bio je čovek od poverenja nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Nakon ubistva pominjalo se čak i da se bavio krijumčarenjem cigareta, iako to nikad nije dokazano.
Sin Vojislav osuđivan
Badžin sin Vojislav Stojičić bio je uhapšen u decembru 2010. godine zbog sumnje da je s Dragim Mugošom (52) izvršio 23 teške krađe. On se, međutim, u junu prošle godine nagodio s Prvim osnovnim tužilaštvom da za godinu i po dana zatvora prizna da je pokušao da izvrši jednu tešku krađu i držanje droge. Stojičić je bio osuđen na osam meseci uslovne kazne zbog ilegalnog pištolja CZ 99.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track