ODBAČENE PRIJAVE PROTIV KOBRI: Podignuta optužnica protiv 8 žandarma!

Zbog incidenta na paradi ponosa u Beogradu

ODBAČENE PRIJAVE PROTIV KOBRI: Podignuta optužnica protiv 8 žandarma!

Crna Hronika -
Više tužilaštvo optužilo osam pripadnika Žandarmerije zbog napada na brata premijera i vojno lice, zlostavljanja i mučenja
1 / 3 Foto: CILE

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je u petak osam pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da su učestvovali u incidentu na Paradi ponosa u kojem su pretučeni Andrej Vučić i Predrag Mali. U isto vreme odbačene su krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca, koje je 22. januara podneo zaštitnik građana Saša Janković.Više javno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv policijskih službenika Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Ðorđevića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića, Radeta Matića i Zlatka Gigića.Zloupotreba položaja- Njima se na teret stavljaju krivično delo napada na vojno lice u vršenju vojne službe i krivično delo zlostavljanje i mučenje, kao i zloupotreba službenog položaja u incidentu koji se dogodio 28. septembra prošle godine na Paradi ponosa - saopštilo je Više javno tužilaštvo.Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva, odbačene su krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca, koje je podneo zaštitnik građana Saša Janković.- Prvo tužilaštvo je posle brižljive analize i sagledavanja svih dokaza priloženih uz krivičnu prijavu zaštitnika građana, i dokumentacije i podataka prikupljenih u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a po krivičnoj prijavi MUP, Sektora za unutrašnju kontrolu, protiv pripadnika Žandarmerije našlo da nema osnova za pokretanje postupka protiv prijavljenih Saše Jovanovića i Saše Stankovića - stoji u saopštenju.

Negirali krivicu... Žandarmi saslušani u tužilaštvu
Negirali krivicu... Žandarmi saslušani u tužilaštvu

Osmorica žandarma saslušana su juče i u četvrtak u Višem tužilaštvu u Beogradu. Oni su negirali da su prekoračili ovlašćenja.- Ostali su pri navodima da su se osobe koje su navodno pokušale da probiju kordon oglušile o njihovo naređenje i da je zbog toga došlo do upotrebe sile. Tvrdili su da je do veće upotrebe sredstava prinude došlo kad su primetili da je jedan od muškaraca naoružan - kaže izvor Kurira iz istrage.Brutalno pretučeniPred istim tužiocem, nekoliko dana ranije, saslušani su i oštećeni u postupku - Andrej Vučić i Predrag Mali.- Andrej Vučić ispričao je da su na putu do Krunske ulice naišli na kordon policije i da su se uredno legitimisali. Žandarmi su, međutim, kako je naveo, tada počeli da ih tuku - kaže sagovornik iz istrage.

Zaštitnik građana

JANKOVIĆ: BEZ KOMENTARAZaštitnik građana Saša Janković oglasio se na juče na Tviteru.

- Neću komentarisati odluku Tužilaštva. Ono treba da radi svoj posao bez pritisaka, baš kao što i ja treba da radim svoj - napisao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track