Srpsko pravosuđe u Španiji razgovara o zemunskom klanu

Pravosuđe u Španiji

Srpsko pravosuđe u Španiji razgovara o zemunskom klanu

Crna Hronika -
Predstavnici srpskog pravosuđa razgovaraće sa španskim kolegama o zemunskom klanu, ekstradiciji i njihovim krivičnim delima

BEOGRAD - Predstavnici srpskog pravosuđa razgovaraće početkom nedelje u Madridu sa španskim kolegama o predmetima članova zemunskog klana koji su uhapšeni u Španiji.

Ministarska pravde Srbije Snežana Malović, Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen sastaće se s ministrom pravde Španije Albertom Ruisom Galjardonom i španskim državnim tužiocem Evdardom Toresom Dulseom.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da će, pored dosadašnje saradnje, posebna pažnja u razgovorima biti posvećena predmetima koji se tiču Luke Bojovića, Siniše Petrića i Vladimira Milisavljevića koji su uhapšeni nedavno u Valensiji.

On je naveo da će delegacije dve zemlje razgovarati o predmetima koje protiv tih osoba vode pravosudni organi dveju država i o krivičnim delima koje su počinili dok su bili u bekstvu.

"S obzirom da postoji ozbiljna sumnja da su pripadnici zemunskog klana upravo u Madridu ubili Milana Jurišića Jureta, razgovaraćemo i o tom slučaju, kao i o tome gde će za to delo osumnjičeni biti procesuirani", dodao je Homen.

On je naveo da upravo od toga zavisi kada će osumnjičeni biti izručeni Srbiji i da je Srbija uputila Špancima zahtev za ekstradiciju uhapšenih na više od 1.800 strana.

"Mi smo u potpunosti spremni za to izručenje, kao i za suđenje optuženima, koji se smatraju najopasnijim ubicama", kazao je Homen.Takođe, s obzirom da je kod Luke Bojovića i ostalih pronađena veća količina novca, pitaćemo španske kolege o namerama da se pokrene finansijska istraga", dodao je državni sekretar. Homen je naveo i da očekuje da deo razgovora bude posvećen i ptanju drugih begunaca za koje se sumnja da se kriju u Španiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track