HOROR U GARAŽI: Vodili ljubav u autu, pa se otrovali ugljen-monoksidom!

Tragedija u naselju Vinara u Čačku

HOROR U GARAŽI: Vodili ljubav u autu, pa se otrovali ugljen-monoksidom!

Crna Hronika -
Pronađeni goli: Nemanja Novaković (26) ugušio se ugljen-monoksidom, a N. S. (24), koja je bila s njim u kolima u garaži, u veoma teškom stanju

ČAČAK - Nemanja Novaković (26) iz Čačka pronađen je mrtav u garaži stambene zgrade, dok se lekari bore za život N. S. (24), koja je bila sa njim u kolima. Kako saznajemo, par je u „audiju“, koji je bio upaljen, zatečen bez odeće, pa se pretpostavlja da su se otrovali od izduvnih gasova.Drama se odigrala u noći između subote i nedelje u Ulici Mila Ivkovića u čačanskom naselju Vinara.

Našao mrtvog sina- Pretpostavlja se da su Nemanja i njegova devojka u toku noći došli kolima u garažu. Skinuli su se goli i vodili ljubav na zadnjem sedištu. Kako bi se ugrejali, ostavili su uključen motor. Međutim, zbog velike koncentracije izduvnih gasova oni su počeli da se guše. Nemanja je pokušao da se spase, ali je preminuo pored kola. Pored Nemanje nađeni su tragovi povraćanja - priča naš sagovornik iz istrage.

Mesto nesreće... Garaža u kojoj je stradao ljubavni par
Mesto nesreće... Garaža u kojoj je stradao ljubavni par

Njih je u ranim jutarnjim satima u upaljenom automobilu pronašao mladićev otac Staniša, koji je krenuo da traži sina jer se tog jutra nije pojavio kod kuće. Policija i Hitna pomoć su brzo stigli, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića, dok su devojku, koja je bila u komi, prevezli do Urgentne službe.- Zatekli smo telo mladića pored vozila, možda je pokušao da otvori vrata garaže. Devojku, koja je bila u besvesnom stanju, našli smo na zadnjem sedištu automobila. Ona je bila u komi, ali je davala znake života - izjavio je dr Slobodan Vidojević, načelnik Hitne pomoći, dodajući da se sumnja na trovanje ugljen-monoksidom.Komšije kažu da je Nemanja u Čačku živeo sa ocem i majkom, a njegova mlađa sestra je u Beogradu na studijama.Motor bio dugo upaljen- Ovo je miran deo grada i retko se događaju incidenti. Tragedija Novakovića sve nas je duboko pogodila. Ventilacija u garažama pod zgradama je većinom ispravna, ali, po svemu sudeći, u nameri da se ugreju, oni su predugo držali upaljen motor auta - kaže Janko Z., komšija.

Prebačena na VMANINA U KOMILekari se i dalje bore za život Nine Stamenković.- Odmah po prijemu, devojka je smeštena na odeljenje intenzivne nege, gde su preduzete neophodne mere lečenja. Primljena je u komatoznom stanju i životno je ugrožena - rekao je dr Miroslav Sretenović, portparol čačanske bolnice.Nina je kasno sinoć prebačena na VMA u Beograd. Studira muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu, svira flautu i rođena je u Čačku.

Ugljen-monoksid donosi smrt- septembar 2012 - Željko Golubović iz Požarevca ubio se trovanjem ugljen-monoksidom u automobilu- novembar 2012 - Dvojica radnika iz Mladenovca otrovali su se ugljen-monoksidom dok su kopali bunar- januar 2013 - Četvorica mladića iz sela Svojno kod Paraćina umrli su na dočeku Nove godine nakon što su se otrovali ugljen-monoksidom- januar 2015 - Sedamdesetsedmogodišnji starac iz Ripnja otrovao se ugljen-monoksidom nakon što je izbio požar u njegovoj kući

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track