Gazda Jezda pred sudijom u utorak

Suđenje Gazda Jezdi

Gazda Jezda pred sudijom u utorak

Crna Hronika -
Vasiljević za propast piramidalne štedionice "Jugoskandik" okrivljuje Vladu Crne Gore,jer mu je zaplenila naftu i ostavila ga bez keša

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik" Jezdimiru Vasiljeviću i njegovim saradnicima biće nastavljeno u utorak, 10. aprila, u Višem sudu u Beogradu.

Vasiljeviću se sudi zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja i prevarom sa saradnicima oštetio štediše "Jugoskandika" za više desetina miliona maraka, početkom 90-ih godina prošlog veka.

Iako je proces zbog malverzacija u toj piramidalnoj štedionici poznat po Vasiljeviću, prvi na optužnici je Podgoričanin Milorad Vukotić - direktor Banke privatne privrede Crne Gore.

Za Vukotićem je krajem prošle godine raspisana poternica, određen mu je pritvor i odlučeno da mu se sudi u odsustvu.

Vasiljević je na prošlom suđenju rekao da je za propast piramidalne štedionice "Jugoskandik" odgovorna vlada Crne Gore koja mu je zaplenila naftu višemilionske vrednosti i ostavila ga bez keša, pa nije mogao više da isplaćuje štediše.Pored Vukotića i Vasiljevića, na optužnici su Dragan Antonijević, Ljubivoje Šundić, kao i advokat Stevan Protić.

Svi su na početku suđenja u decembru negirali krivicu za zloupotrebu službenog položaja, prevare i utaje u vezi s piramidalnom štednjom u "Jugoskandiku", početkom 90-ih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track