UHVAĆEN U ŠVERCU: Rumun 7.000 cigareta zalepio po telu i pakovao u keks
Foto: Carina

Granični prelaz Vatin

UHVAĆEN U ŠVERCU: Rumun 7.000 cigareta zalepio po telu i pakovao u keks

Crna Hronika -
Neobično ponašanje vozača forda bio je dovoljan povod carinicima da detaljno pregledaju rumunskog državljanina i kod njega i u vozilu pronađu švercovane cigarete

BEOGRAD - Carinici su, na graničnom prelazu Vatin, sprečili krijumčarenje preko 7 hiljada cigareta, saopštila je danas Uprava carina.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Ujutro 6. februara, carinici su primetili da se iz pravca Vršca prelazu približava automobil marke "ford", rumunskih registarskih oznaka, a njihovu sumnju izazvalo je neobično ponašanje vozača.

Naime, on je naglo zaustavio automobil tridesetak metara pre graničnog prelaza, a potom se vratio i stao na parking za kamione, što je navelo carinike da priđu vozilu i provere da li je sve u redu.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Na njihovo pitanje kuda se uputio, vozač je odgovorio da ide kući u Temišvar i da je u Srbiji bio u nabavci namirnica.

Zbog sumnje koju je vozač izazvao, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo prilikom čega su, pored ostalih potrepština, u prtljažniku našli i 22 kutije "plazma" keksa u koje su bile upakovane cigarete.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Cigarete marki "marble", bez akciznih markica, "pall mall" i "LD", sa srpskim akciznim markicama, bile su raspoređene po manjim i većim pakovanjima keksa.Potom je usledio i lični pretres kojim je utvrđeno da je vozač lepljivom trakom struk i nogu oblepio paklicama cigareta, dok je nekoliko njih stavio i u džepove jakne i pantalona.

Protiv rumunskog državljanina podneta je prekršajna prijava, a cigarete su privremeno oduzete, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track