OPOMENA ZA VOĐU DELIJA: U Vasića 8 hitaca sasuo mladić s plavom kapuljačom

Vatreni obračun u blizini stadiona Marakana

OPOMENA ZA VOĐU DELIJA: U Vasića 8 hitaca sasuo mladić s plavom kapuljačom

Crna Hronika -
Napadač s plavom jaknom i kapuljačom pucao iz pištolja u Dragana Vasića Gagu (41) i pobegao. Vasića pogodila četiri metka u noge
1 / 2

BEOGRAD - Dragan Vasić zvani Gaga (41), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ranjen je juče oko 12.30 hicima iz pištolja u Ulici Ljutice Bogdana u blizini Zvezdinog stadiona. Nepoznati napadač ispalio je u Vasića osam hitaca, od kojih su ga četiri pogodila u noge.Motivi napada koji se dogodio u blizini dečjeg vrtića „Duga“ zasad nije poznat. Vasić, kako saznajemo, nije želeo da sarađuje s policijom i otkrije ko je i zbog čega pucao na njega.

Čaure... Vasić pao pored svog automobila
Čaure... Vasić pao pored svog automobila

Vraćao se iz teretane- Vasić se vraćao iz teretane. Kad je došao do ulaza u zgradu u kojoj živi, napadač je osuo paljbu na njega. Vasić je pokušao da pobegne ka parkiranom „mercedesu“, ali je ubrzo pao. Napadač je potom pobegao, a prema rečima očevidaca, reč je o mladiću koji je na sebi imao plavu jaknu i kapuljaču na glavi - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, pretpostavlja se da je reč o opomeni.

- Da je napadač hteo da ga ubije, to bi i uradio, ne bi mu pucao u noge. Vasić je policajcima samo rekao da o napadu ništa ne zna - kaže izvor Kurira.Ranjenog Vasića komšije i prolaznici zatekli su u lokvi krvi, nakon čega su alarmirali policiju i Hitnu pomoć.- Čuo sam pucnjavu, a onda sam video da čovek ranjen leži na betonu. Vikao je i zapomagao: „Pomozite mi, molim vas, zovite Hitnu pomoć“ - ispričao je očevidac.Jedan od očevidaca koji živi u zgradi preko puta kaže da je video obračun.

- Počela je pucnjava, a moja ćerka je povikala: „Tata, ubiše ga!“ Pogledao sam kroz prozor i video kako napadač još nekoliko puta puca u tog muškarca. Ranjeni je prešao nekoliko koraka, a onda je pao. Napadač je pobegao uzbrdo ka stadionu Partizana - ispričao je očevidac za Kurir.Na lice mesta ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, koja je Vasića prevezla u Urgentni centar.

Mesto napada... Ovde je Vasić ranjen
Mesto napada... Ovde je Vasić ranjen

Uspešno operisan- Ranjeni je operisan na odeljenju ortopedije Kliničkog centra Srbije - kaže naš sagovornik.Policija je sa zgrade u Ulici Ljutice Bogdana uzela snimke s video-nadzora, što bi trebalo da pomogne u istrazi i identifikaciji napadača.

KO JE DRAGAN VASIĆ- jedan je od viđenijih ljudi na Zvezdinom severu- član Skupštine FK Crvena zvezda- krajem 2000. navijači Zvezde, među kojima je bio i Vasić, dobili su nagradu za životno delo B92 za zasluge u petooktobarskoj revoluciji

HRONOLOGIJA /Napadi na Zvezdine navijače/- Velibor Dunjić, vođa navijača Crvene zvezde, ubijen je 16. maja 2014. u džipu ispred splava na Dunavskom keju. Policija je identifikovala napadača, koji je i dalje u bekstvu.- Marko Ševo, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ranjen je 8. maja 2014. u Kostolačkoj ulici na Voždovcu. Ševo je ranjen s leđa dok je izlazio iz automobila. Preminuo je 15 dana kasnije zbog sepse.- Uroš Avramović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe Hijene, ranjen je 2. juna 2013. na parkingu u Novom Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track