PROTEST ISPRED SUDA U NS: Roditelji nastradalih u diskoteci Kontrast nezadovoljni suđenjem
Foto: Slađana St

Okupljanje ispred palate pravde

PROTEST ISPRED SUDA U NS: Roditelji nastradalih u diskoteci Kontrast nezadovoljni suđenjem

Crna Hronika -
Branko Miladinović, otac tragično stradale Tamare, rekao je da se sve odluke koje se donose po službenoj dužnosti namerno odugovlače dogovorom između tužioca, sudija, advokata i uticajem spolja

NOVI SAD – Roditelji stradalih u novosadskoj diskoteci smrti "Kontrast" okupili su se danas ispred palate pravde,kako bi upoznali javnost sa "kriminalom pravosuđa".

Držeći transparente u rukama oni su stojeći mirno na ulazu suda izrazili nezadovoljstvo radom, kako sudskih organa, tako i tužilaštva.

-Jako sam iznenađena time što niko od građana danas nije podržao naš protes. Građani ne shvataju da i njihova deca sutra mogu da ulaze u diskoteke i ovako tragično završe kao što je to bio slučaj sa našim detetom. Duboko me kao majku vređa takvo ponašanje. Nisam mogla da poverujem da građane ne dotiču ovakve stvari - rekla je Desa Miladinović.

Branko Miladinović, otac tragično stradale Tamare, rekao je da se sve odluke koje se donose po službenoj dužnosti namerno odugovlače dogovorom između tužioca, sudija, advokata i uticajem spolja, a posebno kada je u pitanju odgovornost i kriminal državnih organa u njihovom slučaju.

- Optužnim predlozima protiv inspektora tužilaštvo namerno nije obuhvatilo kompletnu krivicu inspektora kako bi krivicu namerno umanjili, a sudije stalnim odlaganjem još uvek nisu ni započeli postupke. Sve krivične prijave protiv vatrogasaca tri godine su čamile u fiokama tužilaštva samo da bi se prikila krivica. mesec dana pre zastarevanja zamenica tužioca istu odbacujesa sramnim neutemeljnim i pogršnim obrazloženjem; rekao je Miladinović.

(S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track