U BEKSTVU OD 2007: Ukinuta presuda sinu Bate Živojinovića!
Foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud

U BEKSTVU OD 2007: Ukinuta presuda sinu Bate Živojinovića!

Crna Hronika -
Miljku Živojinoviću je pritvor određen rešenjem 8. februara 2007. godine i za njim je raspisana poternica, ali on do sada nije lišen slobode

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru građevinskog preduzeća "Rad" Miljku Živojinoviću, koji je u bekstvu od 2007. godine, pošto je ukinuo osuđujuću presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora u okviru postupka poznatog kao "stečajna mafija" i naložio ponavljanje suđenja.

U obrazloženju rešenja Apelacionog suda, navodi se da se Živojinoviću ukida pritvor jer je prvostepena presuda u odnosu na njega "u osudujućem delu ukinuta, te da sud nalazi da nije neophodna primena ove mere obezbedenja prisustva okrivljenog u daljem toku postupka".

Sinu poznatog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića je pritvor određen rešenjem 8. februara 2007. godine i za njim je raspisana poternica, ali on do sada nije lišen slobode. To znači da bi sada Specijalni sud mogao da izda nalog za povlačenje poternice koja je za njim raspisana, i da se Živojinović slobodno vrati u zemlju.

Osim optužbi u okviru postupka za "stečajnu mafiju", protiv Živojinovića se vodi još jedan krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu isto zbog preduzeća "Rad".

Rešenjem Apelacionog suda osuđujući deo presude ukinut je u i odnosu na bivšeg predsednika trgovniskog suda Gorana Kljajevića, Sekule Pijevčevića, oslobođena je Jelica Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track