277 KRIVIČNIH PRIJAVA: Sprečeno 30.000 ilegalnih prelazaka na srpsko-mađarskoj granici
Foto: Nebojsa Mandic

Pojačan rad na sprečavanju krijumčarenja ljudi

277 KRIVIČNIH PRIJAVA: Sprečeno 30.000 ilegalnih prelazaka na srpsko-mađarskoj granici

Crna Hronika -
Podnete su prijava protiv 516 lica koji su krijumčarili 3.181 osobu, a ono što je bitno jeste da se vozila kojim se lica krijumčare trajno oduzimaju

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačalo je rad na otkrivanju i sprečavanju ilegalnih prelazaka granice i pronalaženju osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, a u prilog tome govori podatak da je od početka godine podneta 91 krivična prijava protiv 141 osobe za ovo krivično delo, saopštio je danas MUP.

U toku 2014. godine na srpsko-mađarskoj granici sprečeno je oko 38.000 ilegalnih prelazaka.

"Podneto je 277 krivičnih prijava protiv 516 lica koji su krijumčarili 3.181 osobu, a ono što je bitno jeste da se vozila kojim se lica krijumčare trajno oduzimaju", izjavio je zamenik načelnika Uprave granične policije Dragan Gligorić.

Pripadnici MUP-a utvrđuju okolnosti saobraćajne nezgode u kojoj su povređeni iregularni migranti i aktivno rade na pronalaženju osoba koje su organizovale krijumčarenje, dodaje se u saopštenju.

Vozilo nije sa licima prešlo preko graničnog prelaza što je utvrđeno na osnovu video nadzora koji se nalazi na graničnim prelazima.

"Najverovatnije da su lica iz pravca Makedonije i Bugarske, između dva granična prelaza, ušla u Srbiju", rekao je Gligorić i dodao da su registarske tablice koje su se nalazile na vozilu ukradene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track