Stanišljević neće biti optužen za terorizam?

Stanišljević neće biti optužen za terorizam?

Crna Hronika -
Banjalučanin je uhapšen pošto je u sportskoj dvorani "Borik" pronađen arsenal oružja u vreme obeležavanja Dana Republike Srpske, kojoj su 9. februara prisustvovali najviši predstavnici vlasti Srpske, Srbije i patrijarh Irinej

BANJALUKA - Banjalučanin Božidar Stanišljević (61), dugogodišnji radnik sportske dvorane "Borik" u Banjaluci, neće biti optužen za terorizam, već za nedozvoljeno posedovanje i promet oružja.Tužilaštvo BiH prekvalifikovalo je krivično delo koje se Stanišljeviću stavlja na teret pošto je u toj sportskoj dvorani pronađen arsenal oružja u vreme obeležavanja Dana Republike Srpske, kojoj su 9. februara prisustvovali najviši predstavnici vlasti Srpske, Srbije i patrijarh Irinej.Stanišljević, kome je bio određen tromesečni pritvor pušten je prošle sedmice da se brani sa slobode.On je, prema pisanju banjalučkih Nezavisnih novina priznao istražiocima da je još 2008. godine u banjalučku dvoranu "Borik" uneo torbu sa oružjem i eksplozivom.Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, ranije je, u vezi sa prekvalifikacijom krivičnog dela protiv Stanišljevića, kratko izjavio da Tužilaštvo još nije završilo sa istragom u čitavom slučaju.Policija RS je tokom protivdiverzionog pregleda 8. januara ove godine u novinarskoj loži iznad južne tribine u dvorani "Borik" pronašla torbu u kojoj se nalazila automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, četiri bombe i poluautomatska puška sa 330 komada municije, kao i štapini sa upaljačem.Prema proceni MUP-a RS, da je oružje u dvorani aktivirano ugrozilo bi živote više od 1.000 zvanica koji su prisustvovali svečanoj akademiji u "Boriku".

Nakon pronalaska oružja, Stanišljević se predao policiji i priznao da je uneo oružje u dvoranu, nakon čega je uhapšen.Stanišljević je prošle sedmice pušten na slobodu uz posebne mere Suda, kao šsto je zabrana napuštanja boravišta, privremeno oduzimanje pasoša i zabrane koršćenja lične karte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track