KRIVIČNA ZBOG OBLJUBE DETETA: Majka raskirnkala vezu devojčice (13) i muškarca (27)
Foto: Profimedia

Prijavljeno bežanje od kuće

KRIVIČNA ZBOG OBLJUBE DETETA: Majka raskirnkala vezu devojčice (13) i muškarca (27)

Crna Hronika -
Protiv Đ.D.(27) iz Iđoša, policija će podneti krivičnu prijavu jer je utvrđeno da je zasnovao vanbračnu zajednicu sa trinaestogodišnjom devojčicom

KIKINDA - Đ.D. (27) iz Iđoša, krivično će odgovarati zato što je duže od šest meseci bio u intimnoj vezi sa trinaestogodišnjom devojčicom koja živi u jednom drugom selu nadomak Kikinde.

On se tereti da je počinio krivično delo obljuba sa detetom. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava, jer je utvrđeno da je zasnovao vanbračnu zajednicu sa trinaestogodišnjom devojčicom.

Iako po nepisanom pravilu policija za ovakve slučajeve sazna iz "druge ruke", jer roditelji često ni ne znaju u šta se upustilo njihovo dete, ovoga puta je upravo na intervenciju devojčicine majke, raskrinkana veza muškarca i deteta. Devojčicina majka obavestila je policiju da je njena ćerka otišla od kuće i da “živi” sa Đ.D.

Uz posredovanje Centra za socijalni rad, devojčica je vraćena u roditeljski dom i biće pod korektivnim nadzorom:­

- Istraga je pokazala da su od kraja prošlog leta pa sve do pre nekoliko dana, osumnjičeni Đ.D. i devojčica bili zajedno. Ginekološki pregled je potvrdio da su imali intimne odnose­ saznali smo od izvora bliskog istrazi.

Obljuba sa detetom je veza odraslog muškarca sa detetom, zasnovane na njenom pristanku. Tada muškarac zavede devojčicu i započne intimnu vezu s njom, iako zna koliko ima godina. Za ovo krivično delo zakon propisuje kaznu zatvora u trajanju od jedne do 12 godina:­

- Rasvetljavanje ovakvih i sličnih krivičnih dela nije lako. Roditelje je sramota da to prijave policiji, ali ima i slučajeva kad se upravo zbog roditeljskog zanemarivanja, devojčice upuste u veze s odraslim muškarcima. Poslednjih godina rasvetljeno je više slučajeva obljube s detetom. Žrtve su uglavnom bile devojčice do 13 godina­kaže izvor Kurira.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja