DRAMA NA STAROM SAVSKOM MOSTU: Hteo da skoči jer ga je žena napustila!

Pokušaj samoubistva u Beogradu

DRAMA NA STAROM SAVSKOM MOSTU: Hteo da skoči jer ga je žena napustila!

Crna Hronika -
Ivica Papić (56) juče stajao na luku Starog savskog mosta sa sidrom okačenim oko vrata, na kraju ipak odustao od sulude ideje
1 / 4

BEOGRAD - Vi ste krivi za sve i zbog vas ću ovako okončati život - poručio je u oproštajnom pismu supruzi i deci Ivica Papić (56), koji je juče dva sata stajao na luku Starog savskog mosta u Beogradu sa sidrom okačenim oko vrata. Ipak, posle razgovora s pregovaračkim timom policije i porodicom odustao je od sulude ideje, prekrstio se i sišao. Policija smatra da je hteo da se ubije jer su ga žena i deca navodno ostavili.Prekrstio se i sišaoDrama je počela oko 13.30 sati. Saobraćaj je ubrzo potpuno obustavljen, a na most su došle ekipe policije, Hitna pomoć i vatrogasci, dok su pripadnici rečne policije dežurali ispod mosta.- Neću da siđem, neću da siđem! Ne možete me prevariti. Mogu da skočim kad hoću! - vikao je Papić s mosta.

Nakon pola sata policija je na most dovela njegovu suprugu i dvoje dece, koji su takođe pokušali da ga ubede da siđe.- Samo siđi, sve ćemo se dogovoriti - ubeđivala ga je uplakana supruga, inače teško bolesna - operisala je dva tumora na mozgu i dva na štitnoj žlezdi.Dok su ga pregovarački tim policije i porodica ubeđivali da siđu, on je, sedeći na luku mosta, bacio oproštajno pismo, ključeve od stana, a potom i sidro.

Bili u pripravnosti... Rečna policija
Bili u pripravnosti... Rečna policija

Ćerka: Oterao nas jeNeposredno pre silaska prekrstio se i sišao. Prvo je poleteo u zagrljaj deci i ženi i počeo da plače.

Kraj drame... Papić u zagrljaju sa članovima porodice
Kraj drame... Papić u zagrljaju sa članovima porodice

Papića je Hitna pomoć odvezla u „Lazu Lazarevića“, gde će mu biti ukazana pomoć. Papić je u oproštajnom pismu naveo da porodicu krivi zbog odluke da se popne na most i skoči. Međutim, njegova ćerka Ana za Kurir nije znala da navede zbog čega je konkretno njen otac hteo da se ubije.- Živeli smo zajedno do novembra, kada nas je sve izbacio iz kuće. Želeo je da ima svoj mir i mi smo mu ga obezbedili tako što smo otišli da stanujemo privatno. Danas mi je od njega stigla poruka da će se ubiti. Ubrzo je policija došla po mene na posao. Ne znam šta je pravi razlog svega ovoga - navela je Ana Papić. Ona je dodala da joj otac nije alkoholičar, ali da je povremeno znao da popije.

Blokada... Most bio neprohodan
Blokada... Most bio neprohodan

Kako nezvanično saznajemo, Papićeva supruga je policiji ranije prijavljivala nasilje u porodici.

DVA SATA NEIZVESNOSTI13.30 - Papić se popeo na luk mosta i seo13.35 - dolaze Hitna pomoć i policija13.55 - dolazi pregovarački tim14.25 - stižu i njegova ćerka, žena i sin14.52 - Papić bacio ključeve od stana14.55 - ustao i vikao da će skočiti u Savu15.25 - otkačio sidro s vrata i bacio ga na most15.37 - sišao s mosta, pa prevezen u bolnicu

http://www.youtube.com/watch?v=uoXYbDMxuSM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track