Pošteni policajac vratio vlasniku milion dinara!

Pošteni policajac vratio vlasniku milion dinara!

Crna Hronika -
Kad sam otvorio torbicu koju je neko zaboravio u pekari, sledio sam se! Toliko novca na jednom mestu nikad nisam video u svom životu, ispričao Miloš Kušić (40) iz Srpske Crnje

SRPSKA CRNJA - Pokazao da je čovek!Policajac iz Srpske Crnje Miloš Kušić (40) vratio je vlasniku torbicu u kojoj je bilo 560.000 dinara, bonovi za 9.700 litara regresiranog goriva i lična dokumenta vlasnika!Pošteni policajac ispričao je za Kurir da je u ponedeljaku ujutro u pekari ugledao torbicu kako visi sa stolice.- Pošto nikog nije bilo u pekari, shvatio sam da ju je neko izgubio. U prisustvu prodavačice, otvorio sam je i tad sam se sledio! Toliko novca na jednom mestu u životu nisam video! Iz torbice su virili svežnjevi u apoenima od 1.000 i 5.000 dinara. Bez razmišljanja sam s torbicom - koja je, računajući i bonove, bila „teška“ oko 1,2 miliona dinara - otišao na posao u Novu Crnju i prijavio slučaj. Nakon sat došao je vlasnik da prijavi nestanak torbice. Zemljoradniku iz jednog banatskog sela susedne opštine Žitište, koji je desetak godina stariji od mene, pao je kamen sa srca kad je shvatio da su lična dokumenta, bonovi i novac kod nas. Dok me je gledao u neverici, ispričao je kako je u Srpsku Crnju došao da natoči dizel - smirenim glasom Miloš prepričava događaj za Kurir.Čestiti policajac, koji uniformu nosi 13 godina, odbio je da od presrećnog paora primi nagradu. Skromno je obrazložio da bi na isti način postupio i svaki drugi njegov kolega.- Otkad se pročulo šta sam uradio, telefon ne prestaje da zvoni. Pohvalili su me i načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Bojan Marković i predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov - kaže Miloš.Milankov kaže da ga ovaj gest nije iznenadio..- Miloš je izuzetan čovek. Prehranjuje sina, ćerku i suprugu. Pod istim krovom s njim živi brat Đorđe s porodicom i njihova majka. Od njih devetoro samo Miloš radi - kaže Milankov.

Kušić pokazuje mesto gde je našao torbicu

Čestitao i ministar Petrović Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović čestitao je policajcu Milošu Kušiću na poštenom postupku. „Verujem da će ubuduće i drugi slediti Vaš primer. Iskreno Vam želim sve najbolje“, navedeno je u čestitki ministra poštenom nalazaču.

Otac mu se ubio zbog dugova- Na današnji dan pre tri godine obesio mi se otac zbog duga za struju od oko 100.000 dinara. Bila ga je sramota što su mu isekli žice, a zbog male penzije zapao je u dugove. Skinuo sam ga i oživeo dvaput, ali mi je izdahnuo na rukama - kaže Miloš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja