Stefanović: Pasoš spremljen za oteto dete bio je važeća isprava iz Francuske!

Presretač zaustavio monstrume

Stefanović: Pasoš spremljen za oteto dete bio je važeća isprava iz Francuske!

Crna Hronika -
Ministar unutrašnjih poslova je rekao da tek treba ustanoviti koji su bili motivi otmice i zašto je oteto baš to dete, dodajući da su otmičari imali pasoš sa slikom deteta, ali još uvek nije utvrđeno da li je na fotografiji baš ta devojčica

BEOGRAD - Brzom i efikasnom akcijom policije devojčica, koja je danas oko 13 sati oteta na Voždovcu, spasena je a otmičari su uhapšeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.Kako je Stefanović rekao, istraga će biti nastavljena u saradnji sa francuskim vlastima, jer su otmičari francuski državljani. Iz MUP-a je saopšteno da su uhapšeni M. S. (46), S. A. G (50) i Š. E. K (26).

Angažovani presretač i helikopterska jedinica

On je za RTS rekao da tek treba ustanoviti koji su bili motivi otmice i zašto je oteto baš to dete, dodajući da su otmičari imali pasoš sa slikom deteta, ali još uvek nije utvrđeno da li je na fotografiji baš ta devojčica, ili neka koja joj je slična. Stefanović je naveo da su pasoši, koji su posedovali otmičari bili pravi.

Ministar smatra da su oni želeli najkraćim putem da izađu iz zemlje, pa su se uputili prema Mađarskoj, a pretpostavlja se da im je krajnji cilj bila Francuska, što tek treba utvrditi."Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije i brzo smo reagovali, saobraćajna policija je uočila vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica", rekao je ranije danas Stefanović.

Ministar je objasnio da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, a da je, na sreću, dete nepovređeno.Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je naveo da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

Pohvale za saobraćajnu i graničnu policiju

"Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete, preko ograde, pored auto-puta i da nastave kretanje dalje. Srećom brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno", naglasio je Stefanović.Ministar je dodao da je bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spreči otmičare da pređu granicu sa detetom.

Ministar unutrašnjih poslova učestovao je igrom slučaja u poteri za devojčicom, jer je, kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, bio u poseti Nacionalnoj vozačkoj akademiji u selu Subotište između Beograda i Sremske Mitrovice, a kad je policija dobila informaciju da su otimičari probili naplatnu rampu kod Šimanovca, ministrova pratnja se uključila u poteru.Beogradski mediji su prethodno javili da su oko podneva mladić i devojka zaustavili na ulici ženu i oteli joj dete iz ruku, a zatim pobegli u automobilu marke BMW serije 5 sive boje, sa francuskim tablama.

Žena, očevidac otmice, rekla je da je muškarac prišao majci koja je šetala s detetom, grubo je odgurnuo, a nakon što je ona pala na asfalt istrgao dete iz ruku, stavio ga u kola i odvezao se.

Vučić pohvalio brzu reakciju MUP-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom hitre i uspešne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima."Otmica deteta u beogradskom naselju Braće Jerković uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji", navedeno je u sopštenju.Premijer je pohvalio policajce operativce, koji su učinili sve da spasu otetu devojčicu, čak i u trenutku kad su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde, kaže se u saopštenju premijera Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja