(VIDEO) TRAGEDIJA KOD SURČINA: Pogledajte snimak olupine vojnog helikoptera
Foto: Zorana Jevtić

Tuga u Srbiji

(VIDEO) TRAGEDIJA KOD SURČINA: Pogledajte snimak olupine vojnog helikoptera

Crna Hronika -
Vojni helikopter pre tragedije poleteo je sa aerodroma Batajnica i upućen u akciju spasavanja u Rašku da obavi hitan transport ugrožene bebe, što zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem Kragujevca

BEOGRAD- Major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, članovi posade Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anesteziolog Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović tragično su nastradali sinoć kada se u okolini aerodroma Surčin srušio spasilački helikopter Mi-17.

Naime vojni helikopter je pre tragedije sa aerodroma Batajnica upućen u akciju spasavanja u Rašku da obavi hitan transport ugrožene bebe, što zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem do Kliničkog centra u Kragujevcu.

Prilikom povratka u Beograd, došlo je do naglog pogoršanja meteoroloških uslova, pa je odlučeno da se pokuša sletanje na aedroma "Nikola Tesla". Nakon dva neuspešna pokušaja sletanja, kontrola sa zemlje je oko 22.30 časova izgubila vezu s letelicom, a helikopter se srušio u širem rejonu aerodroma, a tom prilikom svi putnici i članovi posade su poginuli.

Vojska Srbije formirala je komisiju koja treba da utvrdi uzroke pada helikoptera Mi-17.

http://www.youtube.com/watch?v=FCLkJjcKAgw
http://www.youtube.com/watch?v=W8JrQCbuZZc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track