Najnovije vesti

SUDI IM NAŠ SUD, MONSTRUMI ĆUTALI: Otmičarima Maše preti 10 godina robije!
Foto: RTS PRINTSKRIN

SASLUŠANJE

SUDI IM NAŠ SUD, MONSTRUMI ĆUTALI: Otmičarima Maše preti 10 godina robije!

Crna Hronika
Tužilaštvo ih sumnjiči za otmicu dvogodišnje Maše Prenković i za to krivično delo preti im kazna od pet do deset godina zatvora

Francuski državljani Kristel Emelin Eje (26), njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu (50) i očuh Sebastjan Branšu (46) privedeni su u Specijalno tužilaštvo radi saslušanja.

Tužilaštvo ih sumnjiči za otmicu dvogodišnje Maše Prenković, za šta im preti kazna od pet do deset godina zatvora.

Očuh i ćerka su se branili ćutanjem, dok je majka priznala da su oni počinili otmicu male Maše. Nakon saslušanja, kom su prisustvovali advokati koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana. 

Ako bude prikupljeno dovoljno dokaza, porodici koja je, kako se pretpostavlja, u Srbiju došla sa ciljem da otme malu Mašu, sudiće se u našoj zemlji.
- Tek posle okončanja sudskog postupka i izricanja kazne, oni imaju mogućnost da traže da kaznu služe u svojoj državi, ali odluku o tome donosi sud - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, prošlog petka troje francuskih državljana otelo je Mašu jer se navodno Kristel Emelin Eje u Francuskoj u brakorazvodnoj parnici bori za starateljstvo nad ćerkicom koja je istog uzrasta kao i Maša. Smislili su plan da otmu devojčicu, odvedu je u Francusku i sudu podmetnu DNK deteta kako bi pokazali da Kristelin suprug nije otac deteta. Kada su oteli dete, krenuli su ka granici, koju su hteli da pređu sa pripremljenim pasošem za devojčicu na ime Kristeline ćerke. Srpska policija je uspela da locira BMW, kojim su otmičari sa devojčicom bežali, i uhapsila osumnjičene.

(J. S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...