RAZNELA GA RUČNA BOMBA: Đorđe Janko (36) preminuo posle eksplozije u dvorištu
Foto: Šaša Urošev

Utvrđeno veštačenjem

RAZNELA GA RUČNA BOMBA: Đorđe Janko (36) preminuo posle eksplozije u dvorištu

Crna Hronika -
Đorđe Janko (36) iz Padeja, stradao od posledica teškog ranjavanja nakon eksplozije ručne bombe M-52. Istraga treba da pokaže na koji način je došao u kontakt sa bombom i da li se, kako smatra njegov otac, možda radi o ubistvu

ČOKA: Đorđe Janko (36) iz Padeja kod Čoke, preminuo je 13. marta od posledica teških povreda koje su mu naneli geleri ručne bombe u dvorištu njegove kuće u ulici Maršala Tita. Kako Kurir saznaje, veštačenjem je utvrđeno da je Đorđe nastradao nakon eksplozije ručne bombe M-52.

Istraga treba da pokaže na koji način je nastradali meštanin Padeja došao u kontakt sa bombom , i da li je bila smeštena u kartonskoj kutiji, kako je ispričao njegov otac:

-Utvrđujemo sve okolnosti i činjenice nemilog događaja- kratko nam je rečeno u kikindskoj policiji. Momčilo Janko (62), otac poginulog Đorđa, koji se bavio sakupljanjem i prodajom sekundarnih sirovina i u dvorištu imao improzivovano skladište, uveren je da njegovog sina neko ubio. Podseća da je kobnog dana Đorđe pronašao kartonsku kutiju kraj zida kapija.

Premestio ju je u dvorište:

-Nekoliko sati kasnije, prišao je kutiji i otvorio je. Odjeknula je eksplozija koja ga je teško ranila. Preminuo je nekoliko sati kasnije u novosadskom Kliničkom centru.

U ovoj kući živi i moja majka Marija. Niko od nas nije zaposlen. Sirotinja smo. Izdržavali smo se od socijalne pomoći i novca koji bi pretekao od prodaje sekundarnih sirovina. Očekujem da policija do kraja rasvetli ovaj slučaj- naveo je Momčilo.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track