NE PEČE GA SAVEST: Policajac ubio kolegu drugog ranio, pa se žalio na presudu
Foto: Slađana Stojanović

Ne priznaje krivično delo

NE PEČE GA SAVEST: Policajac ubio kolegu drugog ranio, pa se žalio na presudu

Crna Hronika -
Ubistvo se dogodilo u noći između 6. i 7. oktobra 2013. godine u novosadskom Tapas baru, kada je tada policajac Ristić, hicem iz pištolja ubio svog kolegu Simića

NOVI SAD - Iako je presuda izrečena bivšem policajcu Miodragu Ristiću (31) iz Novog Sada na devet godina zatvora zbog ubistva kolege Aleksandra Simića (28) i ranjavanja bivšeg kolege, a njegova porodica izricanje presude u sudnici propratila suzama i jaucima, bez imalo poštovanja prema porodici žrtve, Apelacioni sud ukinuo je ovu presudu i vratio na ponovno suđenje.

Danas je u novosadskom Višem sudu održan ponovljeni glavni pretres, kojim je predsedavao sudija Vidoje Mitrić, koji je i doneo prvu presudu.

Ubistvo se dogodilo u noći između 6. i 7. oktobra 2013. godine u novosadskom Tapas baru, kada je tada policajac Ristić, hicem iz pištolja ubio svog kolegu Simića.

- Ne priznajem krivično delo koje mi se optužnicom stavlja na teret. Simića nisam ubio namerno, već slučajno. Do tragedije je došlo iz nehata i sasvim slučajno. Drugim metkom, koji sam ispalio želeo sam sebe da ubijem. Simke je preminuo na mojim rukama- rekao je Ristić.

Čak i sudiji neke stvari ne jasne

Iako je glavni pretres trajao veoma kratko, ni tužilaštvo, ni odbrana nije imalo previše pitanja za veštake, među kojima je bio balističar, doktor sudske medicine i psihijatar. Predsednik sudskog veća pokušao je tokom pretresa da dobije odgovor na koji način je svedok Slavoljub Mitić koji je duplo manji I mršaviji, od okrivljenog, uspeo da ga spreči da izvrši samoubistvo. Pored napora koji je sudija uložio da dođe do odgovora, na kraju suđenja je ipak ostao bez istog, uz šturo objašnjenje da je Mitić sportista.

Nakon završnih reči u kojima se tužilac izjasnio da ostaje u celosti kod podignute i precizirane optužnice,

on je istakao da je u ponovljenom postupku dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo i izazivanje opšte opasnosti koje mu se optužnicom stavlja na teret i zatražio da se isti oglasi krivim i kazni po zakonu, dok je njegov branilac tvrdio da je to bilo ubistvo iz nehata.

Inače pobijenom presudom Višeg suda u Novom Sadu iz aprila 2014.godine Ristić je oglašen krivim zbog krivičnog dela, za šta je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja