OTMIČARI MAŠE NEKOGA POKRIVAJU: 10 laži kidnapera u odbrani pred sudom!
Foto: RTS PRINTSKRIN

Izjave bez pokrića

OTMIČARI MAŠE NEKOGA POKRIVAJU: 10 laži kidnapera u odbrani pred sudom!

Crna Hronika -
Ukoliko bi zaista bilo tačno to što otmičari tvrde, onda njih treba poslati na psihijatrijsko lečenje, kaže jedan istražitelj

Još nema konkretnih odgovora na brojne nelogičnosti u slučaju koji je potresao Srbiju. Otmičari dvogodišnje Maše Prenković su uhapšeni, ali ostala su brojna pitanja.Bračni par Mišel Sebastijan (46) i Sandrin Goren (50), kao i njihova ćerka Kristel Eje (26) uhapšeni su 13. marta ubrzo nakon što su iz ruku majke Mirjane oteli Mašu u naselju Braće Jerković. U tužilaštvu je do sada progovorila samo Sandrin Goren, koja tvrdi da su devojčicu hteli da odvedu u Francusku i upotrebe je u brakorazvodnoj parnici koju Kristel vodi protiv muža. Navodno, Mašu su planirali da izvedu pred sud kako bi se od nje uzeo DNK koji bi koristili da dokažu da ona nije ćerka Kristelinog muža.

Najsumnjivije tužilaštvu i policiji su tvrdnje otmičara da su došli u nepoznatu zemlju da ukradu dete i veruje se da su unapred spremili priču o DNK analizi.

- Njihova odbrana je nelogična i u suprotnosti je sa njihovim kretanjem. Očito je da kriju istinu i nekog pokrivaju. Iz Francuske su zasada stigli osnovni podaci o kidnaperima. Međutim, tražili smo podatke o tome šta su radili u poslednje vreme i da li su deo neke organizovane grupe. Tek kada stignu te provere, biće jasnija slika - kaže jedan srpski istražitelj.

Pitanja bez odgovora

“Ukoliko bi zaista bilo tačno to što otmičari tvrde, onda njih treba poslati na psihijatrijsko lečenje.” U njihovu verziju priče sumnja i sagovornik “Blica” kriminolog Zlatko Nikolić.

- Taj alibi je obična budalaština. Ipak, u slučaju da ta navodna DNK analiza nije njihov motiv, na površinu izlaze brojne nelogičnosti koje su opravdane i vidljive u ovom slučaju - ističe Nikolić. Prvo što je Nikoliću sumnjivo jeste to zašto otmičari dete nisu kidnapovali u Lionu, Parizu, već su došli u Srbiju, i to iz Rumunije.

- Pitanje koje nikom ne da mira jeste ko je još upleten. Ko ih je naveo da dođu u Beograd? Zašto su to izveli usred dana? Napali su ženu pred prolaznicima. Ako su baš hteli dete iz Srbije, zašto nisu otmicu izvršili u pograničnim mestima? Sumnjam da postoji insajder u Srbiji, neko ko je možda zloupotrebljen. Njihova trapavost prilikom bekstva je zapanjujuća, ali je očigledno da su imali logistiku - kaže Nikolić.

On ističe da otmičari ne kradu decu ukoliko nemaju kupca i da je iz nekog razloga naručilac otmice hteo baš to dete.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track