NOVOSAĐANI ODAHNULI: Snajperista uhapšen, pucao po prvim komšijama

Posle nedelju dana potere priveden manijak

NOVOSAĐANI ODAHNULI: Snajperista uhapšen, pucao po prvim komšijama

Crna Hronika -
Miloš Marić (30) iz Petrovaradina danima iz puške i pištolja terorisao ljude koji su godinama živeli pored njega

NOVI SAD - Miloš Marić (30) iz Petrovaradina, koji je danima pucao u ovom novosadskom naselju, uhapšen je juče posle višednevne dramatične potere. Marić, koji godinama živi u ovom kraju, terorisao je svoje prve komšije u koje je ispalio nekoliko desetina metaka! U akciji hvatanja učestvovalo je više od 100 pripadnika kriminalističke policije i novosadskog odreda Žandarmerije.Sagovornik Kurira blizak istrazi kaže da su svaku noć inspektori i žandarmi boravili u Petrovaradinu.- Provodili su po celu noć, po 10-15 sati stajali su na jednom mestu, promrzli, u jamama po mraku. Nakon opsežnih provera, juče je doneta odluka da se upadne u kuću Marića - kaže Kurirov izvor. Da je policija boravila noćima u jarkovima uverio se i novinar Kurira, koji je bio sa njima.Nije pružao otporPolicajci su Miloša Marića zatekli u kući.- Nije pružao otpor. Kao da nas je čekao. Pokušao je da se pravi kao da je iznenađen, ali kada smo pronašli oružje i kada je obavljeno veštačenje, samo je spustio glavu i nije više progovarao - objašnjava naš izvor.

Ćutao... Miloš Marić
Ćutao... Miloš Marić

Marić je uhapšen jer je ispalio nekoliko hitaca na kuće u Petrovaradinu i na dva automobila, što iz puške, što iz „tetejca“.- Oružje je veštačeno i utvrđeno je da je iz njega pucano. Pretresom dve kuće pronađen je arsenal oružja. On se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a najverovatnije da će biti osumnjičen i za pokušaj ubistva komšinice Olivere Maksić - kaže naš izvor i dodaje:- Interesantno je da je Marić pucao na kuće komšija sa kojima se nije ni družio. Od poslednje kuće u koju je ispalio 11 hitaca, od kojih je jedan prošao pored glave Olivere Maksić, udaljen je samo 200 metara. Zašto su mete bile komšije, utvrdiće se naknadno - kaže naš izvor.Mogao je da nas pobijeOtac Vladimir i majka Mara bili su besni na novinare, policiju i porodicu Maksić, koja je se našla na udaru snajperiste.- Naš sin Miloš je poštenjačina, nije on pucao, a oružje je imao jer su naša dva sina služila vojsku - branili su roditelji sina.Prilikom izvođenja Marića iz kuće, ispred kapije se pojavila ćerka Borislava Maksića, koja je burno reagovala. Ona je vikala da je mogao da joj ubije majku.- Ne zaslužuješ da živiš - rekla je ćerka Borislava Maksića.

Zver na lancuSRPSKI ODBRAMBENI PAS U DVORIŠTUInteresantno je da je Marić u svom dvorištu imao psa, takozvanog srpskog odbrambenog psa - SOP, teškog 50 kilograma.- Pas je non-stop lajao i skakao na ogradu. Medutim, pripadnici Žandarmerije, uz opremu za ruke, na efikasan način ušli su u prostoriju u kojoj je bio pas i obavili pretres - kaže sagovornik Kurira.

Aleksandar ĐurđevPODRŠKA I ZAHVALNOST POLICAJCIMA- Ovo je prilika da zahvalimo pripadnicima ovih jedinica koji profesionalnim i patriotskim odnosom štite građane od ovakvih pojava. Red, mir i bezbednost građana su im na prvom mestu, a svima onima koji ne žele normalne uslove života u Srbiji i u Novom Sadu oni su meta za napad. Ne smemo dozvoliti da naši zaštitnici trpe, nego ih moramo podržati i ohrabriti. Novi Sad zaslužuje red i mir i svi zajedno ćemo se boriti za to - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Saveta za red i mir i bezbednost grada Novog Sada.

SkladišteARSENAL S PETROVARADINA- automatska puška- pištolj „tetejac“- dve bombe- municija različitog kalibra- detonatorska kapisla- sporogoreći štapin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track