FEJSBUK KAO ZAMKA: Ovako je pao mladi hrvatski makro koji je vrbovao maloletnice
Foto: Wikipedia

Učenica im došla glave

FEJSBUK KAO ZAMKA: Ovako je pao mladi hrvatski makro koji je vrbovao maloletnice

Crna Hronika -
Mladić D.T. (23) i devojka D.C. (19) sa krajnjeg juga Hrvatske otvarajuće lažne profile preko Fejsbuka vrbovalo više devojaka među kojima su bile čak i tri maloletnice da se bave prostitucijom

ZAGREB - U akciji “ Mreža” zagrebačka policija uhapsila je devet makroa, od kojih su čak četri žene koje se dovode u vezu sa 79 krivičnih dela prostitucije, kao i pet slučajeva podvođenja dece.

Sama akcija je poljuljala bezbednost u korištenje društvenih mreža.

Naime policija je otkrila da je čak dvoje makora mladić D.T. (23) i devojka D.C. (19) sa krajnjeg juga Hrvatske preko Fejsbuka vrbovalo više devojaka među kojima su bile i tri maloletnice da se bave prostitucijom.

Upravo prvouhapšenom preti zbog vrbovanja maloletnica čak 10 godina robije, dok bi devojci makoru zbog omogućavanja prostitucije, kao i oglašavanja seksualnih usluga mogla da dobije pet godina zatvora.

Kompletna mreža vrbovanja za bavljenje prostitucijom otkrivena je početkom oktobra prošle godine kada je tada D.T. (21) kako bi zaradio preko Fejsbuka otvorio razne profile preko kojih je stupao u kontakt sa nepoznatim devojkama.

Njemu je pomagala devojka iz Dalmacije koja je primala pozive korisnika, sa njima dogovarala usluge, organizaciju, cenu.

U nekoliko navrata plan im je propao posebno kada su došli u kontakt sa devojčicom (17) kojoj je posle susreta uživo objasnio da se zarada ostvaruje preko seksa, kao i da je on sve organizovao, a zatim je smestio u stan. Pošto su na njenu adresu počeli slali veliki broj klijenata ona je zbog straha prestala da otvara vrata stana.

Pakao je usledio kada su joj naredili da donese novac od prostitucije. Pošto je odbila usledile su pretnje, koje je ona prijavila policji, kada je i započela akcija koja je dovela do hapšenja makroa.

U pretresu stanova i vozila oduzeti su desetine mobilnih, SIM kartica, računara USB, CD i DVD, veća količina novca, spid s vagom i laktozom, dokumentacija, korespondencija makroa i klijenata, oružje ( pištolj, revolver, puška).

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track