(VIDEO) PROCUREO VIDEO: Pogledajte šta je Počuča rekao u svoju odbranu! Dejan mu preti streljanjem
Foto: Pt Yt

Priznanje u kameru

(VIDEO) PROCUREO VIDEO: Pogledajte šta je Počuča rekao u svoju odbranu! Dejan mu preti streljanjem

Crna Hronika -
Počuča je odbacio izjavu Stanića da je naređena bilo čija likvidacija i ispričao sve o svom odnosu sa Gerovcem, još jednom je ponovio da očekuje suđenje na osnovu dokaza

DONJECK - Video-snimak priznanja srpskih dobrovoljaca Radomira Počuče i Vladimira Stanića, uhapšenih nedavno u Novorusiji (samoproglašena unija narodnih republika Donjecka i Luganska), objavljen je na internetu.

Njih dvojicu ispitivao je snajperista Dejan Berić.

Počuča na snimku kaže da želi da se objave svi dokazi o njegovim hapšenjem i da je došao u DNR sa časnim namerama. Zatim je ispričao hronologiju od njegovog dolaska u jedinicu Francuza srpskog porekla, Nikole Perovića, pa do napuštanja iste i stvaranja tzv. Srpskog husarskog puka.

Počuča je ispričao hronologiju nastanka tzv. Srpskog husarskog puka, da su bili u sastavu „Oplota“, je vladala nedisciplina i samovoljno napuštanje položaja. Takođe je i dodao da je većina ljudi bila bez borbenog iskustva.

http://www.youtube.com/watch?v=7LYLAdUeLeU

Ispričao je i o svom odnosu sa Gerovcem i još jednom ponovio da očekuje suđenje na osnovu dokaza.

Dejan Berić je ispitivao Počuču i Stanića (Foto: Pritntscreen YouTube)
Dejan Berić je ispitivao Počuču i Stanića (Foto: Pritntscreen YouTube)

Na videu se vidi i snajperista Dejan Berić koji im postavlja pitanja. Berić u jednom trenutku kaže Počuči da će biti streljan ako mu bude suđeno na osnovu dokaza i dodaje da postoje brojne izjave protiv Počuče.

Iz Počučinih izjava ispada da on nije bio glavni u tzv. Srpskom husarskom puku već izvesni Gerovac koji je sa njim komunicirao iz Moskve.

Prema njegovim tvrdnjama komandant njihove grupe je bio izvesni Dragon čije je uklanjanje Gerovac naručio. Prema Počučinom tumačenju samo su trebali da kažu Dragonu da je smenjen i da preuzimaju jedinicu. Počuča je odbacio prvobitnu izjavu Stanića da je naređena bilo čija likvidacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja