Među 14 uhapšenih jedan maloletan

Epilog incidenta iz 2008. godine

Među 14 uhapšenih jedan maloletan

Crna Hronika -
Ukupno sedam mladića uhapšeno je u Novom Sadu, dok je još sedmoro osumnjičenih privedeno u Beogradu i Pančevu. Za uhapšene u Novom Sadu sumnja se da su pripadali navijačkoj grupi Firma

BEOGRAD - Stigla ih pravda!Policija je juče u Novom Sadu, Beogradu i Pančevu uhapsila ukupno 14 osumnjičenih za učešće u paljenju ambasade SAD i napad na ambasadu Turske tokom protesta u Beogradu februara 2008. godine!

- Među uhapšenima za nasilničko ponašanje i ugrožavanje opšte sigurnosti je najveći broj vođa i pripadnika navijačkih grupa. Ukupno sedam mladića uhapšeno je u Novom Sadu, od kojih je jedan maloletan, dok je još sedmoro osumnjičenih privedeno u Beogradu i Pančevu. Za uhapšene u Novom Sadu sumnja se da su pripadali navijačkoj grupi Firma. Inače, prilikom paljenja Ambasade SAD poginuo je navijač Partizana Zoran Vujović, rodom sa Kosova i Metohije - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, policija i tužilaštvo su tokom prethodnih meseci identifikovali navijačke grupe, a onda i njihove pristalice koje su učestvovale u neredima u Beogradu 17. i 21 februara 2008. godine, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

- Tužilaštvo je više od godinu dana pribavljalo dokaze, među kojima su snimci stranih ambasada u Beogradu. Na osnovu tih snimaka identifikovani su učesnici nereda. Među njima ima i huligana poznatih po incidentima sa sportskih manifestacija - potvrdila je juče republički tužilac Zagorka Dolovac.

Američka ambasada zapaljena je posle protesta „Kosovo je Srbija“, održanog u centru Beograda 21. februara 2008, četiri dana nakon jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track