SMRT TROJE MLADIH NA ADI HUJI Svedočio Luka Višnjić: Govorili smo mu da uspori
Foto: Nebojša Mandić

Sin Olje Bećković

SMRT TROJE MLADIH NA ADI HUJI Svedočio Luka Višnjić: Govorili smo mu da uspori

Crna Hronika -
Bio je mrak. Sećam se samo da je na kraju puta stajao natpis: „Dobro došli na Adu Huju“, ispričao je Luka Višnjić na sudu

BEOGRAD - Dušan je vozio veoma brzo. Ne znam stvarno koja je brzina tačno bila. Truckali smo se, put je bio zemljani i imao je rupe. Bio je mrak. Sećam se samo da je na kraju puta, uz samu reku, stajao natpis: „Dobro došli na Adu Huju“.Ovim rečima juče se u Višem sudu u Beogradu stravične saobraćajne nesreće u kojoj je 22. novembra izgubio troje prijatelja prisetio jedan od putnika koji je preživeo sletanje BMW smrti u Dunav Luka Višnjić (22), sin novinarke Olje Bećković.Borba za život- Ne pridružujem se krivičnom gonjenju Dušana i ne ističem imovinski zahtev - dodao je Višnjić, stojeći tik iza druga koji je te noći pijan, bez vozačke dozvole, BMW odvezao u Dunav.O detaljima nesreće i borbi za život on juče nije govorio, ali je ranije pred tužiocem svedočio o tome da je voda nadirala i kako je uspeo da se oslobodi iz potopljenog automobila.- Govorili smo mu da uspori. Sledeće što pamtim jeste da smo preleteli bedem i upali u Dunav. Voda je brzo prodirala u automobil i nastala je panika. Ja sam sedeo pozadi i nikako nisam mogao da izađem. Počeo sam rukom da udaram u staklo, uspeo sam da ga razbijem i izađem iz kola - ispričao je Luka Višnjić.

Stravično... BMW u kojem je nastradalo troje mladih
Stravično... BMW u kojem je nastradalo troje mladih

Sin novinarke Olje Bećković tada je ispričao i da nije znao šta je sa njegovim prijateljima kada je uspeo da ispliva iz potopljenog automobila.- Ljudi su se okupili na obali, dozivali su nas i usmeravali kuda da plivamo. Ja sam bio povređen, nisam mogao sam. Neko od njih ušao je u vodu i izvukao me napolje - ispričao je Luka Višnjić.Zatvoren u gepekuOsim Luke Višnjića, kome je u nesreći teško povređena desna ruka, živote su spasli i vozač automobila Dušan Jovanović (19), koji je u pritvoru, kao i Milica Jokić (18).U pratnji oca, preživela Milica i juče je sedela u publici. Pored nje, tu su bili i roditelji troje nastradalih - Anastasije Stajić (16), Nemanje Antića (18) i Miloša Jankovića (20).- Ne pridružujem se krivičnom gonjenju. Neka sud radi svoj posao - kratko je rekao Zoran Janković, otac nastradalog Miloša, koji je život izgubio zatvoren u gepeku automobila.

Doveden iz CZVOZAČ NIJE PROGOVARAODušan Jovanović juče je iz Centralnog zatvora doveden u pratnji dvojice stražara. Čim je ušao u prepunu sudnicu, bacio je pogled na publiku, a onda bez reči slušao svedočenje Luke Višnjića. Na prethodnom suđenju on je priznao krivicu i izjavio saučešće članovima porodica nastradalih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja