ŽENA NENADA OPAČIĆA UBIJENA SLUČAJNO: Jasmina trčala za ubicom uz povike šta si to uradio!
Foto: Slađana Stojanović

Kobna greška

ŽENA NENADA OPAČIĆA UBIJENA SLUČAJNO: Jasmina trčala za ubicom uz povike šta si to uradio!

Crna Hronika -
Jasminu Opačić glave je koštalo to što je potrčala za ubicom koji se okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši.Metak je nesrećnu ženu pogodio u obraz. Bila je živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice

NOVI SAD - Najnoviji rezultati istrage dvostrukog smaknuća u Novom Sadu pokazali su da je Jasmina Opačić, supruga likvidiranog Nenada Opačića - ubijena slučajno, odnosno ona nije bila meta. Glave ju je koštalo to što je potrčala za ubicom uz vriske: "Šta si to uradio, šta si to uradio ...". Zločinac se, u tom trenutku, okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši.

Metak je nesrećnu ženu pogodio u obraz. Bila je živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice. Ugušila se u krvi.- Ubica je glumio pijanca - saznaju "Novosti".

- Najnovija saznanja govore da je oružje nosio u čvršćoj kesi i da se teturao ulicom, i da se oslanjao na bicikl dok je išao ka zgradi gde su živeli Opačići. Znao je tačno vreme kada nailaze, po svemu sudeći neko mu je dojavio. Kada su mu se približili izvadio je oružje i zapucao u Nenada Opačića, koji je pao smrtno pogođen.

Foto: Slađana Stojanović/Arhivska fotografija
Foto: Slađana Stojanović/Arhivska fotografija

Zločinac se okrenuo i počeo da beži, ali je za njim potrčala Jasmina Opačić, što je za nju bilo kobno. Opačićeva kuma, koja je sa njima bila u društvu, je preživela. Na nju ubica nije ni obratio pažnju.Policija je, kako saznajemo, identifikovala ubicu i pomagača i u toku je njihovo lociranje i hapšenje. Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je istragu ovog zločina od Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Opačićeva likvidacija skovana je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao višegodišnju robiju - objašnjava naš sagovornik. - Sukobio se sa vođom jednog jakog vojvođanskog klana, koji je i sam izdržavao kaznu. Mnogi su ga upozoravali da se čuva i da se ne šeta slobodno, ali on nije verovao da će suparnik smeti da udari na njega. Upravo to se, međutim, dogodilo.

Istraga koju vodi novosadska policija sa kolegama iz MUP Srbije i Tužilaštvom za organizovani kriminal već je gotovo sklopila sve kockice dvostrukog smaknuća. Sukob između dvojice jakih vođa kriminalnih klanova nije, kako tvrde upućeni, mogao drugačije da se reši nego smrću jednog od njih.

Foto: Slađana Stojanović/Arhivska fotografija
Foto: Slađana Stojanović/Arhivska fotografija

Preživeo je brži. Nagađa se da je reč o borbi za prevlast nad tržištem narkoticima, ali i drugim unosnim "poslovima".

Opačići su ubijeni 28. februara ove godine. Vođa "veterničkog klana" bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine.

Nije želeo obezbeđenje

Nenada Opačića su zatvorski drugari upozoravali da bude oprezan kada izlazi na vikende kući. Postojala su saznanja da mu se sprema likvidacija, ali on nije mnogo mario za te tvrdnje. Nije želeo obezbeđenje, a nije se mnogo ni čuvao van zatvorskih zidina.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja